News

Locul din România care arată ca în filmele SF. Turiștii străini plătesc bani grei pentru o fotografie de aici

Există un loc în România care a devenit celebru în întreaga lume. Oamenii plătesc bani grei și pentru o fotografie cu aceste meleaguri
12.11.2022 | 07:30
Locul din Romania care arata ca in filmele SF Turistii straini platesc bani grei pentru o fotografie de aici
România, țara în care există un baraj cu deversor. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Poate că imaginea ați văzut-o în mai multe filme, dar nu ați știut nicio clipă că aceasta se află în România. Ei bine, străinii nu își cred ochilor și mulți vin special în țara noastră pentru a vedea minunea.

Locul din România pe care străinii îl iau cu asalt

Astfel, mai multe imagini spectaculoase au apărut în mediul online cu ceea ce se întâmplă pe barajul Vida, din judeţul Bihor.

ADVERTISEMENT

Acesta a devenit faimos în întreaga lume pentru forma lui unică, dar și pentru deversorul deversor amplasat în mijlocul apei. De fiecare dată când lacul îngheață complet, locul se transformă pur și simplu într-un magnet pentru pasionații de fotografie.

Nu în ultimul rând aici vin și foarte mulți pescari. Cu toții sunt dornici să prindă captura vieții, mai ales că se spune că în zonă trăiesc peștii uriași.

ADVERTISEMENT

Nu o dată localnicii au explicat că au văzut în apă pești de dimensiuni uriașe, pești care aduc aminte mai degrabă de creaturile preistorice.

“Lacul Vida, pentru un fotograf oferă multe cadre care sun memorabile şi mai apoi urcate pe reţelele sociale pot deveni uşor virale, distribuite de multă lume. Este un loc foarte frumos care ar trebui vizitat şi de fotografi şi de profesionişti”, a explicat pentru Digi 24, Vasile Valcan, fotograf.

ADVERTISEMENT

De altfel, tocmai datorită acestor imagini care au ajuns în fiecare colț al mapamondului cu ajutorul mediului online, lacul Vida a ajuns pe lista unor vloggeri celebri.

Peste zece mii de oameni au ajuns în zonă, în ultimii ani de zile, toți înarmați cu aparate de fotografiat și camere de filmat. Mulți dintre ei au dorit să imortalizeze momentul și să posteze totul pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De remarcat că, lacul cu vârtej, așa cum este el cunoscut de localnicii din Dobrești a fost amenajat pe râul Holod. Abia în 1967 a fost încheiată construcția lui, așadar, în regimul comunist.

Pentru evacuarea surplusului de apă, barajul a fost prevăzut cu un deversor special în formă de pâlnie. “Are o adâncime de 10 metri şi o lungime de 70 de metri, pe o suprafaţă de 6 hectare. Temperatura de la mal până la deversor diferă, sunt diferenţe mari de temperatură de 10-15 grade, deci este destul de periculos”, a explicat pentru sursa anterior citată Lucian Fâşie, din cadrul asociaţiei Visit Dobreşti.

Mai trebuie spus că barajul Vida se află în localitatea Luncasprie, comuna Dobreşti. Zona este renumită pentru bauxita care era exploatată în trecut. Ca să ajungi aici e nevoie să ai o mașină, să mergi spre Beiuș, pe Drumul Naţional 76, iar după localitatea Sâmbăta să virați la stânga

ADVERTISEMENT