Life

Milioane de conturi de Facebook ar putea fi blocate. Avertismentul primit de utilizatori

Milioane de utilizatori de Facebook riscă să aibă conturile blocate. Un avertisment în acest sens a ajuns deja la mai multe persoane.
24.10.2022 | 18:12
Milioane de conturi de Facebook ar putea fi blocate Avertismentul primit de utilizatori
Cum poți rămâne fără contul de Facebook. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Facebook continuă să facă schimbări importante. De această dată însă, este vorba despre o modificare care afectează modul în care utilizatorii își por recăpăta accesul la cont, în cazul în care au fost blocați.

Cum poți rămâne fără cont de Facebook

Practic, printre altele, cei de la Facebook au eliminat suportul pentru contactele de încredere, o funcție de urgență care permitea prietenilor sau familiei desemnate să te ajute să te conectezi din nou.

ADVERTISEMENT

Menționăm că această metodă este deosebit de utilă în cazul în care ți-ai uitat parola, iar profilul de Facebook este conectat la o adresă de e-mail veche pe care nu o mai ai. De asemenea, funcția este esențială și în cazul în care ai fost vizat de un hacker.

Încă de la începutul anului, a apărut o alertă care le transmitea utilizatorilor să “revizuiască securitatea pentru a preveni blocarea”.

ADVERTISEMENT

Cei de la Facebook avertizau atunci că utilizatorii trebuie să se asigure că adresa lor de e-mail și numărul de telefon sunt actualizate înainte de a încheia definitiv contactele de încredere.

Noua setare implementată de Facebook

“Contacte de încredere nu mai este suportat. Acest lucru înseamnă că prietenii aleși de tine nu te vor mai putea ajuta să revii pe Facebook dacă pierzi accesul la contul tău. 

ADVERTISEMENT

Asigură-te că adresa de e-mail și numărul de telefon sunt actualizate în setările contului tău”,  se arată în momentul de față pe pagina de asistență a Facebook.

Astfel, odată cu dispariția contactelor de încredere, este mai important ca niciodată să te asiguri că adresa de e-mail și numărul de contact sunt corecte, astfel încât să îți poți recupera într-un mod cât se poate de simplu, notează The Sun.

ADVERTISEMENT

Amintim și că Facebook recomandă în continuare configurarea autentificării cu doi factori, astfel încât orice logare să necesite un cod text pentru aprobare.

În acest mod, riscul ca un cont de Facebook să fie spart, cum s-a întâmplat în foarte multe cazuri, inclusiv în România, scade considerabil.

ADVERTISEMENT