Life

Locul din România care i-a înnebunit pe străini. E de o frumusețe rară și cât se poate de sălbatic. Oamenii nu se mai opresc din făcut poze

Locul din România care a început să atragă turiștii de peste hotare ca un magnet. Iarna este singurul sezon în care nu se poate vizita.
07.04.2024 | 12:29
Locul din Romania care ia innebunit pe straini E de o frumusete rara si cat se poate de salbatic Oamenii nu se mai opresc din facut poze
Locul spectaculos din România care a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Odată cu venirea primăverii, din ce în ce mai multe persoane și-au planificat diverse escapade în natură. România a început să fie trecută mai des pe lista turiștilor de peste hotare și nu este de mirare. Țara noastră ascunde adevărate comori peisagistice pe care oricine trebuie să le vadă, măcar o dată-n viață.

Peștera Comarnic este o adevărată minune a naturii

România nu duce deloc lipsă de peisaje uimitoare, iar cei care au avut dorința și răbdarea să o exploreze la pas, au avut parte de adevărate surprize. Una dintre locațiile care a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști se află chiar în mijlocul Munților Banat.

ADVERTISEMENT

Peștera Comarnic, căci despre ea este vorba, este o adevărată minune a naturii. Descoperită în anul 1856, peștera din inima munților a devenit rezervație speologică începând cu anul 1947.

Peștera Comarnic este un adevărat magnet pentru miile de turiști care o vizitează în fiecare vară. Această peșteră este a doua cea mai mare din Banat și este dispusă pe trei nivele: fosil, subfosil și acvatic. Din păcate, doar cel superior poate fi vizitat.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung la Peștera Comarnic au ce admira. Pe o distanță de aproape 2 kilometri, galeriile peșterii ascund un adevărat muzeu. Toate sălile din această peșteră au un nume, iar asta datorită faptului că fiecare dintre ele are elemente speciale ce îi dau unicitate.

Turiștii care intră în Peștera Comarnic se pot bucura de Sala Zebrelor, Opera, Sala Domnului, Sala de Cristal, dar și multe altele. Este important de menționat că pentru vizitare se recomandă un echipament adecvat.

ADVERTISEMENT

Când și cum se poate vizita peștera din inima Munților Banat

Peștera Comarnic este un adevărat muzeu natural. Cei care vor să o viziteze, trebuie să știe că sezonul tocmai ce s-a deschis de la începutul lunii aprilie. Peștera este închisă doar în perioada iernii, așa că pasionații de aventură trebuie să își planifice escapada aici până nu vine iarna.

Peștera Comarnic se vizitează după un program foarte bine stabilit. Cei care își planifică să ajungă la Peșterea Comarnic, trebuie să știe că accesul se face doar în grupuri de către cinci persoane. În cazul în care grupul nu numără cinci persoane, biletele vor fi achitate tot pentru cinci vizitatori.

ADVERTISEMENT

Vizitarea se face în toate zilele săptămânii, însă, este necesară anunțarea cu cel puțin 48 de ore înainte. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru copii, elevi și studenți și de 25 de lei pentru adulți.

La Peștera Comarnic se poate ajunge foarte ușor, mai ales cu mașina personală. Pornirea este din Reșita, pe DN 58 spre Anina. La un moment dat, la intersecția cu satul Iabalcea, se face la stânga și se merge drept până se ajunge în sat.

Satul trebuie traversat în întregime, după care se ajunge la cantonul silvic Padina Seacă. Drumul se poate continua, de aici, fie pe jos și durează 45 de minute, fie cu mașina.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion