Life

Peștera secretă descoperită din greșeală. Ce se întâmpla în ea în urmă cu aproape 100 de ani

O peșteră secretă a fost descoperită în urma unei banale renovări. Ce se întâmpla în ea în urmă cu aproape 100 de ani? Mulți au rămas uimiți.
12.03.2024 | 12:28
Pestera secreta descoperita din greseala Ce se intampla in ea in urma cu aproape 100 de ani
Peștera secretă descoperită în urma unei renovări. Sursă foto: KCRG / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peștera secretă descoperită în urma unei renovări i-a surprins pe mulți. Unde se afla aceasta, cum a fost descoperită și ce s-a aflat despre ea? Supriza este una cu adevărat mare.

Peștera secretă descoperită în urma unei renovări

Există o mulțime de peșteri descoperite fie din greșeală, fie pe baza anumitor legende. Cam așa s-a întâmplat și în acest caz. O echipă de la o firmă de investiții a primit sarcina de a renova o veche fabrică de bere.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu avea să știe însă că în timpul lucrărilor, o peșteră secretă ascunsă timp de 100 de ani iese la suprafață. Și mai mult de atât, s-au aflat și alte detalii interesante despre ea. Ce se întâmpla aici?

Se pare că peștera a fost o parte esențială pentru fabricarea berii în secolul al XIX-lea. Cum s-a aflat totul și cine a achiziționat această clădire? Planul era acela de a transforma clădirea în unități rezidențiale.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, noii proprietari au fost avertizați că s-ar putea să existe ceva mai mult decât atât în acest loc. Și se pare că asta s-a și întâmplat. Iowa Main Street Investments, condusă de Brian Bock, a achiziționat vechea fabrică de bere din orășelul Cascade în urmă cu doi ani.

Ulterior, acesta a primit informații istorice conform cărora ar putea exista o veche “peșteră a berii” care se află sub clădire. Iată că în timpul renovărilor, lucrurile aveau să se concretizeze.

ADVERTISEMENT

Peștera berii, conservată impecabil

„Ni s-au dat niște informații istorice conform cărora ar putea exista o peșteră a berii undeva sub această clădire. Nimic nu ne-a adus vreodată vreun indiciu că ar fi existat de fapt o peșteră a berii aici.”, a dezvăluit Brock pentru KCRG.

Pe măsură ce lucrările au avansat, săpăturile efectuate de echipele de construcții au scos la iveală două arcade, ceea ce a dus la dezgroparea peșterii berii bine conservate. Iar momentul în care peștera secretă a fost descoperită a fost cu adevărat unul surprinzător.

ADVERTISEMENT

„Dintr-o dată, am văzut aceste două arcuri chiar aici. Așa că au investigat, săpând și mai mult. A fost o nebunie”, a dezvăluit, la rândul său, Mark Weber, de la Weber Construction.

În cele din urmă, echipele au ajuns în punctul în care a fost dezvăluită întreaga întindere a peșterii. Iar toți au rămas uimiți în momentul în care și-au dat seama cât de bine a fost conservată peștera berii, deși era ascunsă de mai bine de un secol.

“Nimeni nu a pus piciorul în ea timp de 100 de ani, dar a fost foarte bine conservată. Este o descoperire destul de unică și, evident, una la care nu aș fi visat niciodată”, mai adăugat Brian Bock.

ADVERTISEMENT