Life

Peştera secretă din România. Călugării ar fi ascuns aici o avere uriaşă

Peştera secretă care se află în România. Se spune că aici au ascuns călugării o avere uriașă. Multă lume vizitează locul.
25.10.2023 | 00:10
Pestera secreta din Romania Calugarii ar fi ascuns aici o avere uriasa
Unde se află Peștera secretă din România. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Din Iași pleacă una dintre cele mai mari legende urbane din Europa. Există informații conform cărora în România se află ascunsă o peșteră secretă, pe care călăgurii ar fi folosit-o pentru a adăposti o avere uriașă.

Unde se află peştera secretă din România

În anul 1900, cercetărtorii din Rusia ar fi găsit  în arhiva Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg manuscrise ce i-ar fi aparținut cărturarului Dimitrie Cantemir. De aici a pornit una dintre cele mai mari legende din Europa.

ADVERTISEMENT

În scrieri ar fi fost menționat faptul că la Mănăstirea Cetățuia din Iași există o peșteră secretă care ascunde o comoară uriașă. Deși nu există nicio dovadă care să ateste adevărul, se spune că interior se află și 13 lespezi de piatră, cu desene și însemne neobișnuite.

Acestea ar prevesti viitorul și ar arăta trecutul lumii. Legendele legate de peștera secretă din România sunt, însă, numeroase. Se spune că la câțiva ani după ce au fost găsite manuscrisele, cercetătorii ruși, ajutați de masoni ieșeni, au mers la Iași pentru a găsi locul. Însă atunci când ar fi fost foarte aproape ei ar fi dispărut fără urmă.

ADVERTISEMENT

Următorul care ar fi plecat în căutarea comorii ar fi fost Cantacuzino și fiul său. Ei chiar ar fi găsit comoara, dar ambii au murit subit. Cantacuzino a fost găsit fără suflare în casă în 1925, după ce Vasile și-a găsit sfârșitul în 1916, într-un accident de tren.

De altfel, se pare că acest loc ar fi trezit chiar și interesul liderului nazist Adolf Hitler. În presa locală apare un articol din 1932, conform cărora acesta l-ar fi căutat pe profesorul universitar  A.C. Cuza, care a studiat despre peștera de la Mănăstirea Cetățuia din Iași.

ADVERTISEMENT

Călugării ar fi zidit intrarea în peșteră

De altfel, după Al Doilea Război Mondial, călugării ar fi zidit intrarea în peștera secretă de la Mănăstirea Cetățuia din Iași. Cu toate că a rămas la stadiul de legendă, povestea frumos concepută atrage și acum atenția oamenilor.

Mănăstirea este unul dintre cele mai frumoase locuri din România și merită cu siguranță să fie vizitată. Pentru că este situată pe o colină, priveșiștea de aici este una care lasă pe oricine fără cuvinte.

ADVERTISEMENT

Domnitorul Gheorghe Duca este cel care a ctitorit mănăstirea care ar ascunde peștera secretă din România. Construcția a început în anul 1669 și s-a finalizat în 1672. Iar de-a lungul timpului a jucat un rol cultural important, notează bzi.ro.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”