Life

Locul din România care pare rupt dintr-un basm. Fenomenul care are loc chiar acum aici, înainte de Paște

Un loc din România pare rupt dintr-un basm. Chiar în aceste momente, înainte de Paște, aici se produce un fenomen spectaculos.
03.04.2024 | 00:18
Locul din Romania care pare rupt dintrun basm Fenomenul care are loc chiar acum aici inainte de Paste
Locul din România care pare rupt dintr-un basm. Sursă foto: observatornews, sanpetrudecampie.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Natura a transformat un loc din România în unul parcă rupt dintr-un basm. Chiar înainte de Paște, cine ajunge aici pur și simplu rămâne fără cuvinte. Peisajul este unul cu adevărat spectaculos.

Locul din România care pare rupt dintr-un basm

România are o mulțime de locuri care au făcut-o celebră peste hotare. Avem orașe încărcate de istorie, dar și multe alte locuri în care parcă simți că ai călătorit în timp în momentul în care le vezi.

ADVERTISEMENT

Nu e de mirare de ce unii turiști străini revin în România cu drag de fiecare dată. Totuși, locul despre care vorbim acum are ceva special. Se pare că natura a reușit să facă un adevărat spectacol aici.

Locul din România care pare rupt dintr-un basm se află în Mureș. Cine ajunge la Sânpetru de Câmpie are pare de o priveliște de-a dreptul spectaculoasă. Odată cu venirea primăverii, zeci de mii de bujori galbeni au înflorit.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă aici în fiecare an înainte de Paște

Iar zona arată precum o rezervație naturală. Menționăm faptul că acest loc parcă rupt dintr-un basm se află la doar 40 de kilometri de Târgu Mureș. Odată ce ajungi aici, explozia florilor, în combinație cu pajiștea verde și cerul albastru, te vor lăsa fără cuvinte.

Interesant este faptul că fenomenul nu este neapărat unul nou. Mai exact, în fiecare an, bujorii înfloresc înainte de Paște. Aceștia pot fi admirați timp de aproape o lună de zile, povestește un localnic.

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta spune că unii oameni vin doar ca să îi admire. „Au mai fost oameni care au venit şi au vizitat şi cu autocarul. Nişte flori frumoase care tot timpul au fost aici, la noi”, spune Daniel Nașca, localnic, conform observatornews.ro.

La rândul ei, o altă localnică din zonă confirmă acest lucru. Se pare că acest loc din România parcă rupt dintr-un basm atrage o mulțime de persoane care se bucură de ceea ce pot vedea „Tare multă lume vine şi îi vede primăvara. Înfloreşte tare repede, odată cu pomii, cu caişii, cu piersicii”, a completat aceasta.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că în realitate, bujorii galbeni de step sunt chiar un simbol al localității Sânpetru de Câmpie. Cei care s-au născut în zonă spun că aceștia le reamintesc de copilăria lor, peisajul fiind cam același.

Iar autoritățile au și niște planuri în acest sens. Mai exact, se dorește ca zona să devină o rezervație naturală. Aceasta ar putea urma modelul rezervației de bujori Zau de Câmpie. Aceasta a fost declarată arie protejată în anul 2000.

ADVERTISEMENT