Care este orașul din România, situat într-o zonă superbă a Transilvaniei, pe care străinii îl vizitează tot mai des în ultima perioadă. Ajung aici persoane inclusiv din îndepărtata America de Sud.
În anii de după perioada critică a pandemiei de Covid-19, turismul din România a stat destul de bine. Numai în 2023, au existat orașe în țara noastră care au fost vizitate de peste un milion de turiști.
Statisticile oficiale spun că cel mai vizitat oraș al țării, anul trecut, a fost Constanța. Zona a fost avantajată de prezența litoralului, care reprezintă un punct central al atracțiilor în sezonul cald. Orașul dobrogean a fost urmat, la mică distanță, de București.
Pe podiumul celor mai vizitate și, implicat, apreciate orașe, găsim Brașovul. Acesta a fost vizitat, în 2023, de aproape 1 milion de persoane. Aici, lunile de iarnă sunt cele în care acest oraș înregistrează cel mai mare număr de vizitatori.
În 2024, orașul din centrul țării a devenit o destinație și în sezonul de primăvară. Majoritatea celor care ajung în această zonă îşi planifică city break-uri şi pleacă cu bugetul gata făcut.
În aceste zile, în Brașov se pot întâlni persoane din toate zonele lumii. ”În Braşov, stăm o zi, doar azi. Cred că istoria locului acesta e complet diferită de cea din ţara noastră. Suntem din Brazilia, sudul Americii”, spune un brazilian, conform Observator News.
Același turist venit de la 10.000 de kilometri distanță spune că un buget de 200 de euro îi este suficient. ”200 de euro, cred că e ok, dacă luăm în calcul restaurantele, excursiile, cazarea”.
Ajunși în Brașov, turiștii au o gamă extinsă de locuri pe care le pot vizita. Putem enumera aici Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, strada Sforii şi centrul istoric al orașului. Vizitarea acestor destinații nu le ia celor mai mulţi turişti străini mai mult de o zi. Prin urmare, există și alternativele din imprejurimi.
”Trei zile este maxim de timp necesar ca să facă o vizită în zona Braşov, la Bran, la Castelul Peleş. Media consumaţiei la o masă este de o sută de lei de persoană”, explică Horia Huluban, administrator restaurant, pentru sursa citată.