Life

Locul din România de care sunt atrași chiar și turiștii străini. Mulți creștini își găsesc liniștea aici

Locul din România care îi atrage și pe turiștii străini. Aici vin, în fiecare an, mulți creștini pentru a-și găsi liniștea.
14.04.2023 | 21:19
Locul din Romania de care sunt atrasi chiar si turistii straini Multi crestini isi gasesc linistea aici
Locul din România de care sunt atrași chiar și turiștii străini. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Locul din România care îi atrage și pe turiștii străini de află în județul Argeș și este foarte vizitat în fiecare an. Este vorba despre Mănăstirea Curtea de Argeș, unde mulți creștini merg pentru a avea parte de liniște.

Locul din România de care sunt atrași chiar și turiștii străini. Mulți creștini merg aici

România are numeroase atracții turistice apreciate și de străinii care vizitează țara noastră. Indiferent că este vorba despre obiective turistice naturale sau create de om, multe dintre ele sunt vizitate anual de turiști. Aceștia sunt fie din România, fie de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai apreciate locuri din România este Mănăstirea de la Curtea de Argeș, un loc de rugăciune și refugiu pentru multe persoane. În plus, la baza construcției sale stă și o legendă, lucru care îi atrage pe cei care ajung acolo.

Doi vloggeri spanioli au decis să viziteze România și s-au oprit în zona Argeșului. Au călătorit în multe locuri din lume, dar au rămas impresionați de țara noastră. Mănăstirea de la Curtea de Argeș cu hramul Adormirea Maicii Domnului i-a impresionat foarte tare.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost impresionați mai ales de arhitectură, dar și de slujba la care au asistat. Turiștii au mai vizitat și Necropola Regală, locul unde sunt îngropați Regele Mihai și Regina Ana.

Mănăstirea a fost ridicată între anii 1515 și 1517 de către domnitorul Neagoe Basarab. Este cunoscută legenda potrivit căreia meșterul Manole ar fi zidi-o pe soția sa, Ana, între zidurile construcției pentru a finaliza mănăstirea.

ADVERTISEMENT

În acel timp, ceea ce construiau muncitorii ziua se dărâma în timpul nopții, iar Manole a primit un semn. Acesta a decis să-și sacrifice soția pentru a putea înălța lăcașul sfânt.

De asemenea, mănăstirea a fost recunoscută și de autorii ghidului Michelin dedicat țării. A fost clasată în topul lor și a primit două stele din trei. “Compactă, extrem de bogat decorată, această biserică din secolul al XVI-lea întoarce toate privirile cu turnurile sale torsadate ce seamănă cu bezele sau cu o înghețată italiană.

ADVERTISEMENT

Veți petrece mult timp analizând detaliile ornamentale de inspirație orientală, cu păsări sau plante. Aceste detalii pot fi regăsite în interiorul mănăstirii, inclusiv pe cele 12 coloane, după ce ai trecut de superba poartă de la intrare”, se arată în ghidul Michelin, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze