Life

Locul din România de care sunt atrași chiar și turiștii străini. Mulți creștini își găsesc liniștea aici

Locul din România care îi atrage și pe turiștii străini. Aici vin, în fiecare an, mulți creștini pentru a-și găsi liniștea.
14.04.2023 | 21:19
Locul din Romania de care sunt atrasi chiar si turistii straini Multi crestini isi gasesc linistea aici
Locul din România de care sunt atrași chiar și turiștii străini. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Locul din România care îi atrage și pe turiștii străini de află în județul Argeș și este foarte vizitat în fiecare an. Este vorba despre Mănăstirea Curtea de Argeș, unde mulți creștini merg pentru a avea parte de liniște.

Locul din România de care sunt atrași chiar și turiștii străini. Mulți creștini merg aici

România are numeroase atracții turistice apreciate și de străinii care vizitează țara noastră. Indiferent că este vorba despre obiective turistice naturale sau create de om, multe dintre ele sunt vizitate anual de turiști. Aceștia sunt fie din România, fie de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai apreciate locuri din România este Mănăstirea de la Curtea de Argeș, un loc de rugăciune și refugiu pentru multe persoane. În plus, la baza construcției sale stă și o legendă, lucru care îi atrage pe cei care ajung acolo.

Doi vloggeri spanioli au decis să viziteze România și s-au oprit în zona Argeșului. Au călătorit în multe locuri din lume, dar au rămas impresionați de țara noastră. Mănăstirea de la Curtea de Argeș cu hramul Adormirea Maicii Domnului i-a impresionat foarte tare.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost impresionați mai ales de arhitectură, dar și de slujba la care au asistat. Turiștii au mai vizitat și Necropola Regală, locul unde sunt îngropați Regele Mihai și Regina Ana.

Mănăstirea a fost ridicată între anii 1515 și 1517 de către domnitorul Neagoe Basarab. Este cunoscută legenda potrivit căreia meșterul Manole ar fi zidi-o pe soția sa, Ana, între zidurile construcției pentru a finaliza mănăstirea.

ADVERTISEMENT

În acel timp, ceea ce construiau muncitorii ziua se dărâma în timpul nopții, iar Manole a primit un semn. Acesta a decis să-și sacrifice soția pentru a putea înălța lăcașul sfânt.

De asemenea, mănăstirea a fost recunoscută și de autorii ghidului Michelin dedicat țării. A fost clasată în topul lor și a primit două stele din trei. “Compactă, extrem de bogat decorată, această biserică din secolul al XVI-lea întoarce toate privirile cu turnurile sale torsadate ce seamănă cu bezele sau cu o înghețată italiană.

ADVERTISEMENT

Veți petrece mult timp analizând detaliile ornamentale de inspirație orientală, cu păsări sau plante. Aceste detalii pot fi regăsite în interiorul mănăstirii, inclusiv pe cele 12 coloane, după ce ai trecut de superba poartă de la intrare”, se arată în ghidul Michelin, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT