News

Locul din România în care dai doar 8.000 de euro pe un apartament cu 4 camere. Cum arată locuința, nu e chiar atât de rea pe cât ai crede

Într-o localitate din România, apartamentele se vând la prețuri incredibile. Pentru o locuință cu 4 camere, oamenii dau 8.000 de euro.
20.08.2023 | 20:07
Locul din Romania in care dai doar 8000 de euro pe un apartament cu 4 camere Cum arata locuinta nu e chiar atat de rea pe cat ai crede
Locul din România în care dai doar 8.000 de euro pe un apartament cu 4 camere. Sursa foto Olx
ADVERTISEMENT

Locul din România în care dai doar 8.000 de euro pe un apartament. Prețul incredibil al unui apartament. Dacă mulți români se află în situația de a sta în chirie sau de a economisi o viață întreaga pentru a-și achiziționa propria casă, există o localitate în care prețul apartamentelor pare să fie extrem de accesibil.

Locul din România în care dai doar 8.000 de euro pe un apartament

Vorbim de comuna Radomirești, din județul Olt. Potrivit unui anunț publicat pe site-ul OLX și redat de România TV, proprietarul unui apartament cu patru camere din localitatea menționată își vinde locuința cu doar 8.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Apartamentul este modest, decomandat și cu o suprafață de 76 de mp. Însă, are patru camere și se află la etajul trei, conform anunțului postat de vânzător. Nu este complet mobilat, iar unele camere se află încă în renovare.

Totodată, în apartament este instalată o sobă, pe care viitorii locuitori o pot folosi pentru a se încălzi. Probabil tocmai din acest motiv proprietarul vinde locuința la acest preț accesibil, considerând că are anumite minusuri.

ADVERTISEMENT

De altfel, un alt posibil motiv al costului scăzut la locuințele din această zonă îl poate reprezenta și faptul că Radomirești nu este o comuna foarte dezvoltată din județul Olt, iar populația este de 4129 de locuitori.

Totuși, dacă aruncăm un ochi pe pozele publicate pe site-ul OLX, putem constata că apartamentul nu arată atât de rău având în vedere prețul cerut de vânzător, iar pe termen lung poate fi o investiție bună.

ADVERTISEMENT
8.000 de euro pe un apartament cu 4 camere, în Olt. Foto România TV
8.000 de euro pe un apartament cu 4 camere, în Olt. Foto România TV

Ce preț are un apartament situat în blocurile vechi din Capitală

Și apartamentele care se află în blocurile vechi din Capitală s-au ieftinit în ultima perioadă. Specialiștii spun că acest lucru s-a întâmplat în contextul scăderii puterii de cumpărare și al scumpirii creditelor.

Astfel, un apartament cu trei camere, în Sectorul 2, a ajuns să coste 119.000 de euro. În urmă cu câteva luni, prețul unei astfel de locuințe era de 125.000 de euro. „Anul trecut, pe vremea aceasta, s-ar fi vândut probabil în două-trei săptămâni, acum e nevoie de trei, patru luni și vedem o ajustare a prețului de tranzacție față de prețul de listă mai mare.

ADVERTISEMENT

Procentele sunt undeva între patru și șase la sută. Dacă există modificări neintabulate, procedura de a actualiza cadastrul este mult mai anevoioasă, costă”, a declarat Toma Filipovici, președinte al Asociației Agenților Imobiliari, pentru Observator News.

 

ADVERTISEMENT
Tags: