Life

Locul din România pe care prea puțini oameni îl cunosc. Turiștii străini se îngrămădesc să facă poze

Locul din România despre care știu prea puțini oameni cu toate că este superb. Turiștii străini vin aici în număr mare pentru fotografii.
09.01.2024 | 17:46
Locul din Romania pe care prea putini oameni il cunosc Turistii straini se ingramadesc sa faca poze
Locul din România pe care puțini oameni îl cunosc. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Deși se află în România, străinii sunt mult mai conștienți de frumusețea satului Rimetea. Se numără printre cele mai frumoase așezări rurale din țara noastră, iar localnicii păstrează încă tradițiile.

Locul din România pe care străinii îl iubesc

Rimetea este unul dintre cele mai frumoase sate din țara noastră. Acesta se află la poalele Munţilor Trascău, iar localnicii trăiesc din turism, iar fondurile atrase i-au ajutat să promoveze zona și să păstreze tradițiile.

ADVERTISEMENT

De menționat este faptul că locul în întregime a fost mistuit de un foc puternic în urmă cu un secol, însă a renăscut din propria cenușă. Casele cu ziduri albe, obloane și porți înalte de lemn sunt mărturiile unui trecut glorios.

„Casele care sunt pe strada pietruită sunt cele mai reprezenative. În toate aceste case pe vremuri erau locuite de cei mai bogați oameni ai acelor timpuri, care erau comercianții”, a declarat Agneta Lassel, muzeograf, conform stirileprotv.ro. 

ADVERTISEMENT

Astfel că, în satul Rimetea nu există tarabe improvizate și pline de diferite obiecte. Pivnițele au fost transformate în galerii de suveniruri, de altfel fiind și primul loc de oprire al celor care ajung pe ulițele pietruite.

Străinii vin aici pentru poze

Melinda a studiat în Austria, la Linz, dar nu a putut sta departe de locurile natale, astfel că a investit economiile familiei în propria pensiune, apoi a continuat proiectul cu ajutorul banilor europeni.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna mi-am închipuit că o să revin în satul unde mi-am petrecut toate verile și toate vacanțele. Trebuie să rămânem și să facem ceva”, a declarat Melinda Kiraly.

De altfel, anumite case încă mai au nevoie de reparații, dar localnicii au reușit să le salveze din a ajunge ruine. Însă, pentru a restaura o casă veche de aproximativ 200 de ani, trebuie respectate câteva reguli.

ADVERTISEMENT

„Proprietarii nu au voie să schimbe fațadele casei, trebuie doar întreținute, vopsite, văruite obloanele în verde, pereții în culoare albă și din 1999 suntem în protecția patromoniului european”, a spus Angela Lassel, muzeograf.

În plus, o dată cu numărul de turiști a crescut și prețul unei locuințe, ajungând chiar și la 150.000 de euro. Cei care ajung la Rimetea, pot admira Piatra Secuiului, un perete stâncos ce seamănă cu un uriaș, ce depășește 1.100 de metri în înălțime.

Turiștii se mai pot bucura de drumeții și pot face un popas la conacul Colțești. Specialitatea locului este gulașul, dar de menționat este că prețurile pornesc de la aproximativ 550 de lei pe noapte, iar oamenii vin din toate coluțurile lumii pentru a face poze și a se bucura de priveliște.

ADVERTISEMENT