Life

Locul din România pe care trebuie să-l vezi neapărat în luna martie. Nu e lume multă, dar are un farmec aparte

Destinația turistică din România pe care poți să o vizitezi la început de primăvară. Nu mulți români aleg să meargă aici.
01.03.2024 | 16:06
Locul din Romania pe care trebuie sal vezi neaparat in luna martie Nu e lume multa dar are un farmec aparte
Care este una dintre cele mai bune destinații din România de vizitat la început de primăvară. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Țara noastră nu duce deloc lipsă de peisaje minunate și de locații turistice care te lasă mut de uimire. Dacă plănuiești să îți începi primăvara cu o escapadă, atunci ar trebui să știi că în România există o destinație numai bună pentru acest sezon.

Marea poate fi vizitată fără nicio problemă la început de primăvară

De obicei, în sezonul friguros, majoritatea turiștilor se îndreaptă către destinații montane. Chiar și acum, la începutul lunii martie, vremea este perfectă pentru o escapadă la munte, mai ales pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Însă, cei care nu iubesc muntele, pot opta pentru o variantă la fel de frumoasă. În luna martie, marea este perfectă pentru a fi vizitată. Deși mulți aleg să meargă pe litoral doar vara, peisajul de aici de la început de primăvară este de-a dreptul spectaculos.

În această perioadă, așa cum era de așteptat, litoralul nu este deloc aglomerat. Asta înseamnă că turiștii care aleg să poposească câteva zile la mare, vor avea parte de liniștea și relaxarea la care au visat.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de sezonul estival, primăvara, marea oferă cu totul și cu totul un alt peisaj. Nu vei vedea mii de turiști pe plajă și nici șezlonguri. În schimb, te poți bucura de cele mai frumoase răsărituri, iar briza rece te va răsfăța cu aerosoli.

Ce poți face pe litoral în luna martie

În luna martie, marea este spectaculoasă din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele este cel legat de vegetație. Spre deosebire de sezonul estival, primăvara, la mare, poți vedea diverse specii de alge, de păsări, dar și de plante unice.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu este deloc un sezon aglomerat, marea poate fi explorată în detaliu acum. La început de primăvară, te poți bucura de întreaga stațiune, fără să te ”împiedici” de miile de turiști și fără să simți disconfortul canicular de pe timpul verii.

Un mare plus al vizitării litoralului în acest sezon este dat și prețurile mult mai mici la cazare. Fiind primăvară, nu multă lume se încumetă să își facă o vacanță la mare. Tocmai de aceea, majoritatea unităților de cazare au prețuri accesibile, iar serviciile sunt de aceeași calitate.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, există mai multe unități de cazare deschise care îi așteaptă pe turiști. Cererea nu este foarte mare, astfel că nu este nevoie să faceți rezervare cu mult timp înainte.

Chiar dacă nu este vară, ci este luna martie, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de aceleiași delicii culinare. Locațiile de cazare au pregătit diverse feluri de mâncare, care mai de care mai delicioase și mai savuroase.

ADVERTISEMENT