Life

Locul din România unde nu e bine să mergi de Crăciun. Riști să îți iei țeapă, prețurile sunt foarte mari

Și în acest an, românii se înghesuie să petreacă sărbătorile de iarnă în stațiunile de la munte, cu toate că prețurile sunt exagerat de mari. Cât a ajuns să coste un sejur?
24.11.2023 | 13:53
Locul din Romania unde nu e bine sa mergi de Craciun Risti sa iti iei teapa preturile sunt foarte mari
Prețurile au crescut extrem de mult în stațiunile de la munte/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, Crăciunul și Revelionul la munte a devenit un adevărat lux pentru români. Înainte de sărbătorile de iarnă, operatorii de turism au umflat prețurile la restaurante, hoteluri și la permisele pentru pârtiile de ski. Față de 2022, sumele au crescut exagerat de mult, iar majoritatea oamenilor nu-și mai permit să meargă.

Locul din România unde nu e bine să mergi de Crăciun

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi în stațiunile montane din România. Unii români au ales să-și rezerve locul din timp pentru Crăciun, de frică că prețurile vor crește semnificativ. Și anul acesta, hotelierii de la munte au lansat numeroase oferte, pentru ca românii să se bucure de un sejur de vis.

ADVERTISEMENT

Din păcate, prețurile piperate la hoteluri i-au speriat pe cei care nu s-au decis unde vor petrece Crăciunul. În ultimii ani, prețurile vacanțelor au crescut foarte mult. De la un sezon la altul, tarifele au explodat! Cu toate acestea, locurile de la hoteluri și pensiuni se ocupă destul de rapid.

Cele mai căutate stațiuni de la munte rămân în continuare Poiana Brașov, Sinaia sau Valea Prahovei. La mare căutare sunt și pensiunile din Maramureș, acolo unde turiștii pot trăi experiențe autentice și pot savura preparate delicioase tradiționale. Nici aici prețurile nu s-au micșorat, ba chiar s-au mărit față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Cu toate că unitățile de cazare sunt ocupate în proporție de 90% în Maramureș sau Transilvania, administratorii vor să-i convingă pe turişti să îşi petreacă sărbătorile la ei. La Cavnic, pachetul de Crăciun costă 950 de lei și include 4 nopți de cazare, demipensiune și masa festivă. La vile, camera pentru Crăciun este de 750 de lei și include micul dejun.

Prețurile au explodat la hotelurile din Sinaia

De exemplu, un pachet turistic de trei nopți în Sinaia, de Crăciun, la un hotel de 4 stele, cu masă festivă de Crăciun și cine tradiționale, costă 1.607 lei/pers/sejur, iar la un hotel de 3 stele, prețul este de 728 lei/pers/sejur, pe 3 nopți. Pentru un apartament, cazarea poate ajunge și la 7.000 de lei, enorm de mult pentru salariile românilor.

ADVERTISEMENT

Tot de Crăciun, un sejur în Poiana Brașov pornește de la 1415 lei/pers/sejur la o unitate de 3 stele, cu mic dejun și poate ajunge la 5691 lei/pers/sejur cazarea într-o suită cu cine festive, muzică live și numeroase surprize din partea gazdelor.

Pe de altă parte, la un hotel de patru stele cu totul inclus în Azuga, prețurile pornesc de la 6.000 de lei pentru o cameră dublă, pentru 4 nopți, în perioada 23-27 decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Ce opțiuni există pentru cei cu bugete mici

La hotelurile de trei stele, reducerea este una semnificativ de mică, pentru că tarifele încep de la 2.700 de lei pentru o cameră dublă, asigurând micul dejun și cina  festivă pentru data de 25 decembrie 2023.

Pentru cei care au bugete restrânse, opțiunile sunt mai accesibile. Tot în Sinaia, în intervalul 23-27 decembrie 2023, o cameră dublă la un hotel de trei stele costă aproximativ 1.700 de lei, dar nu aveți mesele incluse. La Bușteni, românii au posibilitatea să se cazeze și la vile în perioada Crăciunului. Pentru 4 nopți, tarifele pornesc de la 885 de lei de persoană, dar nu se asigură mâncarea.

ADVERTISEMENT
Tags: