Life

Locul din România unde se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din țară. Puțini au auzit de el

Care este locul din România unde se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din țară? Puțini au auzit de el, iar oamenii nu țin cont de bani aici.
15.09.2023 | 08:30
Locul din Romania unde se nasc cei mai multi gemeni si tripleti din tara Putini au auzit de el
Locul din România unde se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din țară. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Există un loc în România unde se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din țară. Evident, aici părinții cheltuie extrem de mulți bani pentru a le asigura toate cele necesare copiilor.

Locul din România unde se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din țară

Unde se află acest loc din România? Potrivit observatornews.ro este vorba despre localitatea Sângeorgiu de Mureş. Aici se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din întreaga țară.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, părinții din Sângeorgiu nu țin cont de venituri. Asta în condițiile în care vorbim despre niște sume astronomice. Chiar o mamă de gemeni din acest loc din România le-a povestit celor de la observatornews.ro că nu e deloc ușor.

Cheltuielile, spune ea, sunt foarte mari. De asemenea, atunci când vine vorba de tripleți, a fi părinte devine un job full time, povestește aceasta. Drept urmare, o mamă nu mai are posibilitatea să facă prea multe.

ADVERTISEMENT

„Ca mamă de gemeni recunosc că a fost greu. Cheltuielile sunt foarte mari, astronomice aş zice. În momentul în care ai mai mult de doi copii, 3, 4, să fii părinte este un job full time”, a spus femeia, pentru sursa citată.

Bani mai mulți pentru mamele care au gemeni sau tripleți

Ministrul Familiei confirmă și el faptul că primește numeroase solicitări din partea anumitor familii, în special cele tinere. Se pare că este nevoie de un sprijin financiar pentru ca un copil să poată să fie crescut în condiții decente în România.

ADVERTISEMENT

„Primesc foarte multe solicitări din partea familiilor, în special din partea tinerilor care îşi doresc să fie susţinuţi pentru a avea un copil şi pentru a-l putea creşte în condiţii decente”, a precizat Natalia Intotero.

Tocmai din acest motiv se vorbește despre majorarea indemnizației pentru mamele care au gemeni și tripleți. Mai exact, aceasta ar urma să fie mai mare decât salariul încasat înainte de naștere.

ADVERTISEMENT

Astfel, Guvernul vrea să ofere pentru fiecare copil încă 50% din salariul mediu pe economie. Astfel, o mamă cu un singur copil va primi o indemnizație de 5.100 de lei, dacă ar fi să ne raportăm la salariul mediu actual din România.

Mamele cu gemeni în schimb ar urma să primească undeva la 7.650 de lei. Iar mamele care au tripleți vor avea de asemenea o sumă dublă. În acest caz ar fi vorba de peste 10.000 de lei lunar.

În același timp, observatornews.ro mai precizează că va creşte şi plafonul de impozitare. Totodată, este important de menționat că indemnizaţiile de până în 10.512 lei nu vor fi taxate de stat.

ADVERTISEMENT