Life

Locul frumos din România unde s-au petrecut tragedii inexplicabile. Mulți îl vizitează, puțini îi știu povestea

Există un loc frumos, dar cu o istorie sinistră, în România unde mai multe tragedii inexplicabile au avut loc. Deși mulți ajung aici, puțini știu adevărata poveste.
13.08.2023 | 07:00
Locul frumos din Romania unde sau petrecut tragedii inexplicabile Multi il viziteaza putini ii stiu povestea
Locul frumos din România unde au avut loc accidente ciudate. Sursă foto: Lucien Webpage/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cazul în care nu știai, există un loc sinistru în România unde de-a lungul timpului s-au produs numeroase tragedii inexplicabile. Multe persoane ajung să îl viziteze, fără a știi ce se întâmplă în spate.

Locul frumos din România, cu o istorie sinistră

Despre ce loc din România este vorba? Despre Lacul Miresei, cunoscut și sub numele de lacul Bisericii de la Câmpina. Se spune că apa de aici este blestemată. Numeroase persoane s-au sinucis aici, iar altele au fost victimele unor accidente mortale.

ADVERTISEMENT

Unde se află acest loc unde s-au petrecut tragedii inexplicabile? Lacul Miresei de la Câmpina este situat în apropierea Bisericii Sfinții Voievozi din oraș. Pe cât de sinistră este povestea lui, pe atât de superbă este zona de lângă și priveliștea pe care o oferă

Iar acest loc din România a devenit de-a lungul timpului o adevărată atracție turistică. Nu puțini sunt cei care vor să ajungă aici. Se bucură de verdeață în plin, de o vreme mai răcoroasă, dar și de alte peisaje spectaculoase.

ADVERTISEMENT

De ce este însă sinistru acest loc? Mai multe accidente s-au petrecut de-a lungul timpului. Multe persoane s-au înecat în apă fără explicație. De asemenea, alte persoane au decis să se sinucidă în această zonă.

Ce spune o legendă străveche despre Lacul Miresei din Câmpina

O legendă străveche spunea însă că zona ar fi practic ”bântuită”. Conform acesteia, în anul 1200, într-o mănăstire de călugări au avut loc păcate grele. Mai apoi, legenda spune că Dumnezeu i-a pedepsit pe bărbaţii care nu au respectat jurământul de credinţă.

ADVERTISEMENT

Atunci, o furtună puternică a avut loc brusc și a distrus lăcașul în totalitate. Mai apoi, toți cei de acolo și-au găsit sfârșitul pe fundul lacului. Și o altă legendă spune că în jurul Primului Război Mondial, acolo ar fi existat o biserică.

În timpul unei slujbe, aceasta s-ar fi prăbușit din senin. Numeroși credincioși se aflau acolo, însă niciunul dintre ei nu ar fi scăpat. Despre ei se spunea că ar fi fost păcătoși, iar o mare ar fi acoperit întreaga biserică.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, aceeași legendă spune că un preot care se afla și el în biserică ar fi proferat un blestem asupra locului respectiv. El ar fi spus că dacă se va îneca și alții să se înece alături de el.

O altă poveste este legată de o tânără care a avut parte de o lovitură în dragoste. Părinții ar fi forțat-o să se mărite cu un bărbat bătrân și bogat, împotriva voinței sale. Pentru că ea iubea pe altcineva, s-a aruncat în ziua nunții în apă, chiar în rochia de mireasă.

Ce spun localnicii despre acest loc din România

De aici și luciul apei destul de alb, în special la primele ore ale dimineții. De asemenea, localnicii spun că atunci când este lună plină, trupul miresei nefericite poate fi văzut plutind pe lac.

Iar acestea sunt doar o parte dintre legendele legate de acest loc din România unde au loc tragedii inexplicabile. De-a lungul timpului, lucruri s-au tot petrecut, iar nimeni nu le-a uitat.

Multe persoane au tot murit aici în ultimii ani. Au fost bărbați tineri care s-au sinucis și despre care se spune că ar fi fost atrași de apa tulbure și adâncă. De asemenea, alte persoane ar fi fost hipnotizate să meargă în lac.

Despre băieți și bărbați se spune că ar fi fost ”aleși” de mireasă să meargă spre apă, fără a mai putea fi opriți. Iar după fiecare tragedie, localnicii spun că un vuiet al lacului se auzea.

Inclusiv un consilier local din Câmpina, Daniel Telegescu, a vorbit la un moment dat despre ce s-a întâmplat aici. El spune că încă din copilărie, bunicii le spunea copiilor să nu meargă la scăldat, arată Adevărul.

Un consilier local a fost și el la un pas de moarte

De asemenea, el a mai dezvăluit că erau momente în care lacul ”urla”, iar la scurt timp, un bărbat sau un băiat se îneca. O bătrână la un moment dat făcea o pită de casă, în care înfigea o lumânare.

Mai apoi, aceasta ajungea la lac. În locul unde se oprea pâinea, erau găsite ulterior trupurile celor înecați. Asta în ciuda faptului că ele erau căutate de localnici și de autorități o bună perioadă de timp.

Inclusiv Daniel Telegescu spune că a fost salvat la înec din același lac. Deși bunica îl avertizase să se nu se ducă înoate, acesta nu a ascultat. Iar după ce a fost salvat, la doar jumătate de oră, un alt băiat s-a înecat.

În ciuda legendelor însă, specialiștii spun că unele lucruri nu pot fi tocmai reale. Lacul are o adâncime doar șase metri, drept urmare, scufundarea unei biserici ar fi practic imposibilă. Pe de altă parte, aceștia spun că la fondul lacului sunt curenți și multe plante.

Iar acestea ar putea fi cauza reală a accidentelor mortale din zonă. Mulți turiști ajung însă în acest loc fără a știi povestea sa și doar se bucură de peisajele din zonă.

ADVERTISEMENT