Life

Locul în care a nins pentru prima dată după 11 ani. Meteorologii au emis avertizare de vreme rece

Locul unde a nins pentru prima dată după 11 ani. Surpriză pentru locuitori. Va fi în continuare vreme rece, potrivit meteorologilor.
11.07.2023 | 12:40
Locul in care a nins pentru prima data dupa 11 ani Meteorologii au emis avertizare de vreme rece
Locul unde s-a așternut prima zăpadă, după 11 ani. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Unde este locul în care a nins pentru prima dată după 11 ani. Locuitorii acestui oraș s-au bucurat să vadă zăpadă după atâta timp și au profitat de vreme.

Locul în care a nins pentru prima dată după 11 ani. Locuitorii sunt încântați

Locuitorii din Johannesburg, cel mai mare oraș din Africa de Sud, au avut parte de o surpriză plăcută. La aproape 11 ani de la ultima ninsoare, oamenii au văzut, din nou, zăpadă.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă ninsoare din acest oraș a fost în august 2012. În alte părți din Africa de Sud, în lunile de iarnă din emisfera sudică, (din iunie până în august), ninge regulat.

În mediul online, locuitorii orașului Johannesburg au fost încântați să vadă prima zăpadă, după atâta timp. Aceștia au descris-o drept “magie pură”, iar unii copii nici măcar nu au văzut ninsoare până acum. Pentru cei mai mulți, zăpada a fost “un minunat început de săptămână”, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, zăpada nu va dura prea mult, după cum a declarat Jennifer Fitchett, profesor de geografie și fizică de la Universitatea din Witwatersrand. Creșterea umidității, temperaturile scăzute și vântul rece au cauzat zăpada.

“Se întâmplă o dată la 10 ani și ceva. Nu suntem într-o zonă care are multe ninsori și asta pentru că iarna avem condiții uscate (…), motiv pentru care nu avem nicio ploaie sau foarte puțină în lunile de iarnă. Și deci nu avem multă umiditate în aer”, a explicat aceasta pentru South Africa Times.

ADVERTISEMENT

În medie, în Johannesburg ninge o dată  la cinci ani. Ninsorile abundente, cum a fost cea de luni, apar o dată la 10 până la 20 de ani, după cum a explicat Francois Engelbrecht, profesor de climatologie la Universitatea din Witwatersrand. Înainte de 2012, ultima dată a nins aici în 2007.

Ce au anunțat meteorologii

Din cauza frontului rece care a cuprins provincia Gauteng, unde se află Johannesburg și capitala Pretoria, meteorologii au emis un avertisment de vreme rea.

ADVERTISEMENT

Un fotograf Reuters a surprins, la sud de Brackenhurst, câțiva copii care se bucurau de ninsoare pe terenul unei școli. Aceștia făceau îngeri și bulgări de zăpadă.

Din păcate, zăpada nu a fost pentru toată lumea un motiv de fericire. Unui șofer nu i-a pornit motocicleta din cauza zăpezi. “Încerc să încălzesc motorul ca să poată porni…”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT