Life

Locul în care copiii nu au voie afară după ora 23:00. Nici măcar cu acordul părinților nu pot rămâne la joacă

Țara în care minorii nu pot ieși din casă după ora 23:00. Acest lucru nu se poate întâmpla nici cu aprobarea părinților.
18.04.2023 | 20:11
Locul in care copiii nu au voie afara dupa ora 2300 Nici macar cu acordul parintilor nu pot ramane la joaca
Țara în care minorii nu pot ieși din casă după ora 23:00. Acest lucru nu se poate întâmpla nici cu aprobarea părinților. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Locul în care copiii nu au voie afară după ora 23.00. Nici măcar cu acordul părinților nu pot rămâne la joacă după acest intervalul orar. Care sunt regulile neobișnuite care se aplică și care îi privesc direct pe cei mici.

Țara în care minorii nu pot ieși din casă după ora 23:00. Acest lucru nu se poate întâmpla nici cu aprobarea părinților

Austria este țara în care minorii nu pot ieși din casă după ora 23:00. Acest lucru nu se poate întâmpla nici cu aprobarea părinților. Copiii mai mici de 14 ani nu au dreptul să se plimbe sau să stea în parcuri mai târziu de acest interval.

ADVERTISEMENT

Potrivit ziarulromanesc.at, regula este reglementată prin lege de câțiva ani buni. În plus, Legea privind protecția tinerilor mai arată că cei care au vârste curprinse între 14 și 16 ani au voie să stea mai mult afară, dar să nu depășească ora 01:00.

Acest lucru a fost stabilit încă de la începutul anului 2019. Copiii nu au voie să iasă din casă nici măcar dacă părinții sunt de acord cu un program mai liber și mai relaxat. Legea controversată este în avantajul celor mici.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, autoritățile din Austria mai anunță că tutorii legali pot impune perioade de ieșire mai stricte pentru minori, dar nu și unele generoase. În prezent, nu se știe dacă există sancțiuni pentru cei care încalcă legea.

Austria, reguli severe pentru copii

Austria are foarte multe reguli severe pentru copii. Una dintre acestea mai spune că cei care au vârsta sub 12 ani nu au dreptul să circule pe drumurile publice pe bicicletă. Aceștia pot face această activitate numai dacă se află sub supravegherea unui adult.

ADVERTISEMENT

Persoana însoțitoarea trebuie să aibă cel puțin 16 ani. Singura excepție este atunci când cei mici se află la un concurs de ciclism sau dacă au trecut cu test cu brio. În felul acesta pot ieși pe stradă cu bicicleta de la vârsta de 10 ani.

Concret, legea spune că testul de ciclism poate fi susținut la vârsta de nouă ani dacă elevii sunt în clasa a IV-a. Acesta se dă la școală, în cadrul programului de educație rutieră. De asemenea, copiii trebuie să învețe regulile poliției rutiere și să dea un test pentru a primi permisul.

ADVERTISEMENT

O altă regulă strictă din Austria interzice folosirea transportului în comun de către copiii cu vârsta sub 6 ani. În aceste condiții există unele companii de transport care asigură serviciu de escortă pentru copii pe unele linii de cale ferată.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut...
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut spune miliardarul a lăsat mască o altă femeie celebră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la...
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la Sibiu. Bărbatul a fost prins la Păltiniș
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1