Life

Locul în care oamenii trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă aceștia în fiecare zi

Satul unde persoanele au depășit vârsta de 100 de ani. Care sunt preparatele culinare pe care le savurează aceștia zilnic.
28.09.2023 | 00:24
Locul in care oamenii traiesc peste 100 de ani Ce mananca acestia in fiecare zi
Satul unde persoanele au depășit vârsta de 100 de ani. Care sunt preparatele culinare pe care le savurează aceștia zilnic. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Locul în care oamenii trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă aceștia în fiecare zi și care este secretul longevității de care se bucură în prezent. Sunt sănătoși, fericiți și au parte de un trai simplu, departe de civilizație.

Satul unde persoanele au depășit vârsta de 100 de ani. Care sunt preparatele culinare pe care le savurează aceștia zilnic

Ogimi din Japonia este satul unde persoanele au depășit vârsta de 100 de ani. Locul aflat pe insula Okinawa este înconjurat de natură, de păduri dese care ocupă aproape 80% din suprafața totală și o linie de dealuri de calcar.

ADVERTISEMENT

Aici se spune că există cea mai mare longevitate de pe pământ. Din cei peste 3.000 de locuitori 15 au peste 100 de ani, în timp ce 171 au peste 90 de ani. Statistica este surprinzătoare chiar și în raport cu populația țării.

În momentul de față, în Japonia se află peste 70.000 de cetățeni care au peste 100 de ani. În acest sens în anul 1993 a fost emisă o declarație de autoritățile locale despre „Cea mai mare longevitate din Japonia”.

ADVERTISEMENT

„La 80 de ani ești doar un tânăr. La 90 de ani, dacă strămoșii tăi te invită în rai, roagă-i să aștepte până vei împlini 100 de ani – atunci s-ar putea să te gândești la asta”, scrie pe un marcator de piatră din sat, notează nationalgeographic.com.

Bătrânii sunt văzuți în timp ce se bucură de timpul liber, de plimbări în aer curat sau lucrând la câmp. Când vine vorba de mâncare sătenii au câteva preparate culinare pe care le savurează zilnic pentru a se menține sănătoși.

ADVERTISEMENT

Ce consumă locuitorii din satul japonez Ogimi

Cei patru factori principali despre care vorbesc specialiștii în longevitate sunt: dieta locală, activitatea fizică, evoluția individuală și sistemul de ajutor reciproc. Satul japonez Ogimi se bazează foarte mult pe o alimentație echilibrată și naturală.

„Aproximativ două treimi din longevitatea oamenilor este legată de dietă și de modul de viață, restul este genetică”, a spus Craig Willcox, profesor de sănătate publică și gerontologie la Universitatea Internațională Okinawa, mai arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Porțiile zilnice conțin întotdeauna fructe, legume și pește. Mâncarea necesită o pregătire laborioasă și folosește numai ingrediente simple, cum ar fi: ierburile de sezon, legumele recoltate direct de pe insulă, dar și fructele de mare.

Această dietă este foarte importantă pentru prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. De asemenea, locuitorii din Ogimi nu mănâncă tot din farfurie, ci optează doar pentru un consum de 80% din preparat.

În plus, autodisciplina este utilă și nu face stomacul să se mărească și să ceară din ce în ce mai multă mâncare. Sătenii de pe insula japoneză au foarte mulă activitate fizică și adoră să stea foarte mult afară, clima fiind una subtropicală. Genetica îi ajută foarte mult.

ADVERTISEMENT