Life

Locul inedit din România unde poți să mergi în vacanță de Crăciun. E uimitor ce poți face aici

Regiunea specială românească unde poți avea un sejur de poveste, de Crăciun. Turiștii sunt impresionați de ceea ce văd.
12.11.2023 | 15:46
Locul inedit din Romania unde poti sa mergi in vacanta de Craciun E uimitor ce poti face aici
Regiunea specială românească unde poți avea un sejur de poveste, de Crăciun. Turiștii sunt impresionați de ceea ce văd. Sursa foto: discoverdobrogea.ro
ADVERTISEMENT

Locul inedit din România unde poți să mergi în vacanță de Crăciun. E uimitor ce poți face aici. E la o distanță destul de mică de București, atracțiile turistice sunt la ordinea zilei, la fel și preparatele culinare delicioase.

Regiunea specială românească unde poți avea un sejur de poveste, de Crăciun. Turiștii sunt impresionați de ceea ce văd

Regiunea specială românească unde poți avea un sejur de poveste, de Crăciun. Turiștii sunt impresionați de ceea ce văd în zona considerată cea mai umedă din Europa și care s-a format de-a lungul a peste 10.000 de ani. E la 4 ore de Capitală.

ADVERTISEMENT

Aflată în mare parte în Dobrogea, Delta Dunării reprezintă atracția turistică tot mai vizitată de români în ultima perioadă. Și este un loc în care oamenii aleg să petreacă sărbătorile de iarnă, în defavoarea stațiunilor montane.

Spațiul, care este unul dintre cele mai bine conservate din deltele europene, oferă numeroase posibilități. În pachetul de sărbători sunt incluse mesele, dar și plimbările cu barca pe canale, unde se pot observa diverse păsări și fauna.

ADVERTISEMENT

O singură călătorie pe canalele din Delta Dunării costă între 70 și 150 de lei, potrivit observatornews.ro. Poate dura două ore sau o zi întreagă. Bărcile sunt acoperite, ceea ce înseamnă că turiștii nu vor simți deloc frigul sau precipitațiile.

„Putem face plimbări cu barca aici, în Laguna Razim-Sinoe. Vizitarea Capului Doloşman, care este singura faleză stâncoasă de pe teritoriul ţării noastre, deasupra fiind Cetatea Argam.

ADVERTISEMENT

Este o privelişte foarte frumoasă. Sunt foarte multe şanse să vedem cai sălbatici. Pe lângă saunele tradiţionale, în Jurilovca, bineînţeles, trebuie să vii să faci o saună… Vor veni colindătorii, va veni Moş Crăciun.

Vor fi momente cu ansambluri folclorice din Jurilovca, cântece lipoveneşti şi multe, multe alte surprize”, a declarat proprietarul unei pensiuni, Marius Potolea, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Ce costuri implică cazarea în Delta Dunării, de Crăciun

Cazarea în Delta Dunării, în perioada sărbătorilor de iarnă, este pentru toate buzunarele. Turiștii care doresc să petreacă Crăciunul în această zonă turistică superbă sunt nevoiți să achite 2.550 de lei pentru un sejur de 3 nopți.

Prețul este pentru doi adulți, în timp ce pentru Revelion costurile sunt mai mari cu 1.000 de lei. De asemenea, oamenii mai trebuie să știe că se adaugă câteva sute de lei pentru fiecare copil care vine cu familia în vacanță.

ADVERTISEMENT