Life

Locul unic din România de care puțini turiști știu. Peisajele sunt de-o frumusețe rară, după ce-l vizitezi, îți vei aduce aminte toată viața de el

Locul unic din România de care puțini turiști știu. Are peisaje frumoase, care merită văzute măcar o dată în viață. Unde se află acesta.
11.11.2023 | 12:00
Locul unic din Romania de care putini turisti stiu Peisajele sunt deo frumusete rara dupa cel vizitezi iti vei aduce aminte toata viata de el
Locul unic din România de care puțini turiști știu. Foto eMaramureș
ADVERTISEMENT

Locul unic din România de care puțini turiști știu. Peisajele de aici merită văzute măcar o dată în viață, mai ales pentru că îți vei aminti mereu de ele!

Locul unic din România de care puțini turiști știu. Are peisaje de vis

Lacul Firiza din Maramureș este un lac de acumulare construit acum mulți ani, în 1964. Este un loc unic cu peisaje superbe de care puțini români știu!

ADVERTISEMENT

Acesta este situat în apropiere de municipiul Baia Mare și face parte dintr-un ansamblu hidrotehnic care include și barajul Firiza.

Acest baraj a fost construit pe râul Lăpuș, având scopul de a asigura aprovizionarea cu apă și de a controla inundațiile.

ADVERTISEMENT

Lacul de acumulare Firiza are și o funcție turistică, oferind peisaje frumoase și oportunități pentru diferite activități recreative. Aici, vizitatorii pot bucura de natură, pot face plimbări în jurul lacului și pot participa la diverse activități nautice.

Ce spun turiștii care au fost aici în vizită

Locul este și mai frumos toamna, pentru că peisajul este mai colorat decât de obicei. Și pădurea este aproape de lacul pe care pare aproape că-l îmbrățișează cu toate culorile sale.

ADVERTISEMENT

„Este foarte plăcut, iar ceea ce e mai special, e faptul că e toamnă şi e un peisaj deosebit. E prima dată când venim cu acest vaporaş şi chiar este foarte plăcut”, spune o turistă venită aici, conform Observator.

„Este foarte frumos, mai ales acum cu culorile toamnei. E spectaculos”, a mărturidit o altă turistă după plimbarea pe lac.

ADVERTISEMENT

Călătoria pe lac nu este deloc scumpă. Turiștii care vor să se plimbe cu el trebuie să achite 40 de lei. Prețul este și mai mic pentru copii, iar părinții celor mici trebuie să dea 25 de lei pentru ei.

Lacul este plin de pește și cei care vor pot să pescuiască aici. Se găsesc multe specii de pești, de la păstrăv de lac, plătică, clean la caras, oblate, șalău, carp sau somn. Dacă nu vrei pe lac, poți să te plimbi cu ATV-ul prin pădurile de lângă.

ADVERTISEMENT