Life

Locul ireal din România. E de o frumusețe uimitoare și rivalizează oricând cu Italia sau Franța. Este un adevărat colț de rai

Locul din România care pare ireal. Frumusețea lui este deosebită și poate concura oricând cu Italia sau Franța. Un colț de rai
16.03.2024 | 14:49
Locul ireal din Romania E de o frumusete uimitoare si rivalizeaza oricand cu Italia sau Franta Este un adevarat colt de rai
Unde se găsește acest loc în România. Sursa foto: Instagram, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un loc din România te introduce într-o atmosferă cu iz italian. Frumusețea de care dispune îți oferă senzația de un colț de rai și cu greu vei mai putea să-l părăsești. Trebuie neapărat să-l vizitezi pentru o experiență memorabilă.

Locul din România ca un colț de rai. Este de o frumusețe deosebită

Într-un sat din România se află o grădină cu aer de aristocrație, potrivit spuselor celor care deja i-au trecut ”pragul”. Zona a luat naștere la inițiativa unui italian, iar din 2018 se bucură de titulatura de obiectiv turistic local.

ADVERTISEMENT

Grădina se întinde pe 3, 5 hectare, pe care sunt plantate tot felul de plante și copaci, care se îmbină perfect cu decorul italian, redat de vase și coloane, aduse chiar din peninsulă. ”Giardini di Zoe”, proiectul de suflet al proprietarului Giovanni Salvatelli, un individ din Ancona, atrage anual mulțimi de turiști, dar prea puțini români o cunosc.

Giardini di Zoe se găsește în satul Banpotoc, din județul Hunedoara, mai exact la 16 kilometri de Deva. Cu mașina, ajungi din acest oraș până în sat 30 sau chiar 20 de minute, iar locul poartă numele nepoatei lui Giovanni Salvatelli, Zoe.

ADVERTISEMENT

Pe viitor, Giovanni Salvatelli vrea să extindă grădină, ca să ajungă până la 7 hectare. O parte va fi amenajată pentru nepotul său, Achille, și va fi compusă dintr-un labirint din Carpinus betulus, plus dintr-o grădină de ierburi și flori.

Giovanni Salvatelli a început amenajarea spațiului în anul 2003 și l-a realizat strict după bunul plac, fără a avea vreun ajutor specializat.  Pe lângă vasele și coloanele aduse din Italia, a mai pus în grădină și fatani din materiale naturale, ca travertinul și piatra vulcanică numită Peperino.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în grădină mai sunt și obiecte din fontă, achiziționate din anticariate și apoi recondiționate. Trei fântâni arteziene sunt atracții principale ale obiectivului turistic, dar și puncte de reper pentru cei care au reușit să se aventureze într-o plimbare prin loc.

La fiecare pas, ești întâmpinat nu doar de flori, fântâni sau decorațiuni speciale, ci și de arbori, arbuști ornamentali, păsări, cărări misterioase și culori care te fac să crezi că ești într-un basm. Dacă sunteți părinți, ar fi o destinație perfectă pentru copii.

ADVERTISEMENT

Cât costă un bilet de intrare la Giardini di Zoe și când poate fi vizitată

Dacă v-am stârnit curiozitatea, aflați că Giardini din Zoe se poate vizita în fiecare zi, în intervalul orar 9:00-18:00, iar biletul de intrare nu este foarte scump, ci 20 de lei. Pentru a vă asigura, cel mai bine este contactați reprezentanții zonei în prealabil.

ADVERTISEMENT