Life

Locul necunoscut din România, cu o importanță deosebită pe plan mondial. Ce se întâmplă aici sfidează legile fizicii

Locul necunoscut din România care are o importanță deosebită pe plan mondial. Ce se întâmplă aici sfidează legile fizicii, spun chiar specialiștii.
07.11.2023 | 20:19
Locul necunoscut din Romania cu o importanta deosebita pe plan mondial Ce se intampla aici sfideaza legile fizicii
Locul necunoscut din România de care puțini știu. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Locul necunoscut din România, cu o importanță deosebită pe plan mondial. Aici se întâmplă un lucru care sfidează legile fizicii!

Locul necunoscut din România de care puțini știu. Este important pe plan mondial

Peştera Piatra Altarului, aflată în zona Padiş din Munţii Bihorului, este considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Europa și din lume. Aceasta este, de fapt, un bun de patrimoniu național.

ADVERTISEMENT

Speologii spun că acest lucru se datorează tocmai formelor și diversității cristalelor de aici. Unele chiar sfidează legile fizicii, consideră specialiștii.

Peștera de care puțini știu a fost descoperită în 1984de Daniel Cârlugea, pe vremea aceea doar un student de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Coloanele de dimensiuni importante și cristalele de calcit transformă această peșteră românească într-una de importanță mondială.

“Extraordinar de impresionant este densitatea de formaţiuni şi multitudinea de forme. Sunt două galerii mari, Sala Palatului şi Galeria Paradisului, în care, oricât ai fi de călit, nu poţi să nu rămâi cu gura căscată! Oriunde te-ai uita vezi ceva minunat”, a spus cel care a descoperit peștera.

ADVERTISEMENT

De ce nu poate fi vizitată peștera

Frumusețea peșterii rămâne însă doar la dispoziția celor cu pregătire specială. Traseul este extrem de dificil pentru un om obișnuit și le poate prune probleme chiar și celor experiementați. Așa că ne putem bucura de această minune a naturii doar din fotografii, superbe și ele!

Ca să vă daţi seama de curăţenia şi frumuseţea de acolo, după ce au străbătut târâş, prin argilă, prin noroi, galeriile de acces, cei din prima echipă care au ajuns în sălile catedralei şi-au dat jos salopetele murdare, au rămas în trening, s-au descălţat şi au continuat să exploreze în şosete.

ADVERTISEMENT

E atât de alb şi de frumos! După chinul din galerii, ajungi în nişte spaţii atât de ample, că te pierzi. În sala palatului regăseşti grandoarea unei biserici”, a spus speologul, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT