Life

Locul secret din România în care s-ar afla o comoară. Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici

Destinația turistică despre care se spune că ascunde un tezaur. Cei care vizitează regiunea rămân impresionați de peisaj.
09.11.2023 | 08:20
Locul secret din Romania in care sar afla o comoara Turistii raman fara cuvinte cand ajung aici
Destinația turistică despre care se spune că ascunde un tezaur. Cei care vizitează regiunea rămân impresionați de peisaj. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul secret din România în care s-ar afla o comoară. Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici pentru că se întorc la valorile tradiționale românești. Descoperă și tu care sunt lucrurile mai puțin cunoscute despre țara noastră.

Destinația turistică despre care se spune că ascunde un tezaur. Cei care vizitează regiunea rămân impresionați de peisaj

Destinația turistică despre care se spune că ascunde un tezaur. Cei care vizitează regiunea rămân impresionați de peisaj, de aerul curat și de drumețiile prin natură. Oamenii care ajung în Maramureș sunt împinși de curiozitate.

ADVERTISEMENT

Așa se întâmplă și în cazul Cascadei Cailor care este un loc ce merită explorat măcar o dată-n viață. Se spune că este unul dintre cele mai interesante și mai misterioase puncte turistice de pe meleagurile românești.

În preajma sa au fost țesute misterioase legende, numele său provenind de la o întâmplare care s-a petrecut în urmă cu foarte multă vreme. Conform Wikipedia, legenda ne amintește de o turmă de cai care a fost încolțită de un urs în timpul unei furtuni.

ADVERTISEMENT

Caii s-ar fi aflat chiar pe marginea platoului unde în ziua de azi se formează cascada care oferă cea mai înaltă cădere de apă din România. Din cauza sperieturii caii s-ar fi aruncat în gol, locuitorii numind întreaga zonă în amintirea acestor animale.

Muntele din apropiere a fost redenumit Muntele Cailor, circul glaciar reprezintă Podul Cailor, în timp ce pârâul care curge la vale poartă numele de Izvorul Cailor. Cascada Cailor este aflată aproape de stațiunea turistică Borșa, în regiunea nord-estică a Munților Rodnei.

ADVERTISEMENT
Cascada Cailor din Borșa, Maramureș
Cascada Cailor din Borșa, Maramureș. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Cascada Cailor, una dintre cele mai spectaculoase din România

Cascada Cailor este una dintre cele mai spectaculoase și mai impresionante de pe teritoriul țării noastre. Are o înălțime de 80 de metri și este repartizată pe mai multe trepte, ceea ce o face să fie unică în România.

De asemenea, specialiștii spun că este situată la o altitudine de 1.300 de metri și are o cădere de apă de 90 de metri. Turiștii pot ajunge în acest loc pe mai multe rute, una dintre ele fiind cu ajutorul telescaunului de la Borșa – Complex.

ADVERTISEMENT

Cei care adoră drumețiile montane pot urca până la Cascada Cailor fără nicio problemă. Regiunea poate fi văzută în orice anotimp, însă primăvara, când toată natura înflorește, este momentul cel mai potrivit pentru o vizită.

Debitul de apă este la apogeu în acest sezon, iar spectacolul este unul care te va lăsa fără cuvinte. Turiștii care ajung în Borșa mai pot vizita Mănăstiri unice în România, așa cum este Sfânta Treime din pasul Prislop.

Românii au la dispoziție și un muzeu special, denumit Muzeul Rădăcinilor care expune tot felul de rădăcini cu forme ciudate, dar și obiecte stranii. Locul ”ascunde” lămpi de mină, bani vechi, ouă de păsări sau obiecte din cele două războaie militare.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților