Life

Locul din România unde turiștii sunt răsfățați imediat cum ajung. Are peisaje de vis, iar preparatele tradiționale i-au uimit pe mulți

Locul din România, cu peisaje de poveste, unde turiștii au parte de un răsfăț deosebit, imediat cum sosesc. Preparatele tradiționale sunt foarte savuroase.
30.10.2023 | 08:41
Locul din Romania unde turistii sunt rasfatati imediat cum ajung Are peisaje de vis iar preparatele traditionale iau uimit pe multi
Unde se află această destinație și ce poți face aici. Sursa foto: TripAdvisor, Turist Info, Facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În România sunt multe locuri de poveste și trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Experiențele de care te poți bucura sunt aparte, mai ales când tradițiile sunt completate de farmecul naturii. Dacă mai ești însoțit și de cei dragi, în mod cert te vei simți departe de așteptări.

În ce loc din România turiștii sunt răsfățați de cum sosesc. Preparatele și activitățile tradiționale îi vor cuceri

Dacă ai în plan să te destinzi într-o zonă cu aer curat, într-un weekend, sau dacă ești interesat de o cazare pentru Crăciun sau Revelion, află că în județul Suceava există o comună perfectă pentru relaxare, cu ospăț ca la carte și distracție.

ADVERTISEMENT

În comuna Mitocu Dragomirnei, din județul Suceava, peisajele sunt de vis acum, pe timp de toamnă. Le poți admira luându-le la pas sau printr-o drumeție călare pe cal. Vei parcurge un traseu forestier spectaculos pe o porțiune de 20 de kilometri.

 ”Cu majoritatea turiştilor mergem aproximativ în aceleaşi locuri. Nu este cu un grad de dificultate foarte mare, însă ajunge în câteva locaţii cu o panoramică fantastică. Oricine poate experimenta o astfel de experienţă.

ADVERTISEMENT

Toţi caii noştri sunt potriviţi pentru acestă activitate. Sunt cai blânzi, obişnuiţi cu drumeţiile călare. Noi ne bazăm mai mult pe cai decât pe călăreţi”, au declarat pentru Observator Alexandru Covașă, administratorul centrului de echitație din comună și Florin Grădinaru, voluntar al locului.

Plimbări cu calul prin natură și preparate tradiționale, ca în copilărie, în Mitocu Dragomirnei

Culorile de toamnă, îmbinate cu foșnetul frunzelor, ciripitul păsărilor și aerul proaspăt îi va încărca pe turiști cu o energie pozitivă. Nu își vor mai dori ca drumul să se oprească, însă chiar dacă se va întâmpla va fi pentru a fi serviți cu mâncăruri tradiționale .

ADVERTISEMENT

Balmoș haiducesc, cartofi la disc cu cârnați de casă, plăcinte poale în brâu, gogoși precum cele ale mamelor sau ale bunicilor noastre, vin de casă, brânză făcută de ciobani pricepuți sau turte pe plită sunt doar câteva dintre bunătățile cu care vă veți delecta.

 ”Am frământat turtiţele, le-am pus puţin la crescut şi acum le punem la copt. Ce nu lipseşte de la un prânz câmpenesc? Balmoş. Am pus laptele cu untul şi cu puţin caşcaval şi aşteptăm să se fiarbă”, a declarat și un bucătar din zonă.

ADVERTISEMENT

Cât costă un weekend în Mitocu Dragomirnei

Dacă v-am stârnit interesul după cele precizate, aflați că bugetul total nu poate depăși 1000 de lei de persoană, într-un weekend. Aici sunt incluse mersul cu calul și meniul, care nu costă mai mult de 300 de lei și cazarea, care în această perioadă poate costa chiar și puțin peste 100 de lei, conform booking.com

ADVERTISEMENT