News

Locul spectaculos din România care atrage turiștii ca un magnet în aprilie. “O privelişte încântătoare, un covor alb şi un miros de care nu te poţi sătura”

Locul spectaculos din România care atrage turiștii ca un magnet în aprilie oferă o priveliște încântătoare, dar și o mare surpriză.
25.04.2024 | 07:33
Locul spectaculos din Romania care atrage turistii ca un magnet in aprilie O priveliste incantatoare un covor alb si un miros de care nu te poti satura
Locul spectaculos din România care atrage turiștii ca un magnet în aprilie. Sursă foto: observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul spectaculos din România care atrage turiștii ca un magnet în aprilie are ceva deosebit. Turiștii spun despre el că este unul fermecat, având în vedere că priveliștea e una cu adevărat unică.

Locul spectaculos din România care atrage turiștii ca un magnet în aprilie

O lună mai avem până la vară, iar între timp, turiștii continuă să descopere locuri interesante din România. Exemplu este chiar Poiana Narciselor, care le oferă vizitatorilor o priveliște încântătoare.

ADVERTISEMENT

Locul spectaculos din România se află lângă Târgu Jiu, mai exact la doar câțiva kilometri depărtare, iar florile au înflorit mult mai devreme decât în alți ani. De asemenea, acestea sunt protejate de lege, astfel că doar pot fi admirate de la distanță și nu pot fi culese.

Iar mirosul din zonă este și el unul cât se poate de puternic. Odată ce ajungi în Poiana Narciselor s-ar putea să nu îți mai dorești să pleci de aici. Dincolo de asta, ciripitul păsărelelor creează un cadru perfect.

ADVERTISEMENT

Fotografii știu cel mai bine ce se ascunde aici. Locul spectaculos din România oferă posibilitatea unor cadre cu adevărat interesante. Chiar un fotograf a confirmat faptul că vine anual aici pentru a surprinde câteva imagini.

„Fiecare fotografie de aici o s-o expunem în cadrul unei expoziţii de artă. Natura nu se lasă aşteptată şi venim în fiecare an să surprindem aceste momente frumoase”, a spus Claudiu Dumitrescu, fotograf, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Turiștii pot admira priveliștea, dar nu pot culege flori

Locul spectaculos din România vine însă și cu un set de reguli clare. După cum spuneam mai sus, florile sunt protejate prin lege. Astfel, deși turiștii pot vedea o priveliște deosebită, e bine să păstreze distanța.

Aceștia le pot fotografia, pot să le și miroasă, dar și să le admire. Pe de altă parte, cei care rup florile riscă amenzi usturătoare. Acestea pornesc de la 5.000 de lei, dar pot ajunge chiar și la 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„Chiar dacă nu mai au cele 90-100 de flori pe metrul pătrat, au scăzut la 50-60 media de flori pe metrul pătrat, totuşi, ne bucură mai ales cu mireasma lor. Este un loc foarte sensibil, ele fiind o plantă foarte delicată, să le admire, să le fotografieze, să le miroase şi să se bucure de frumuseţea lor”, a completat Claudiu Fiu, activist de mediu.

ADVERTISEMENT