Life

Locul spectaculos din România de care fug toți turiștii. E un colț de rai, dar nimeni nu vrea să mai audă de el

Un loc spectaculos și unic din România, care era până acum bijuteria țării noastre, a ajuns să fie evitat de numeroși turiști.
22.01.2024 | 15:20
Locul spectaculos din Romania de care fug toti turistii E un colt de rai dar nimeni nu vrea sa mai auda de el
Locul spectaculos din România de care fug toți turiștii. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are o mulțime de locuri superbe și unice în lume. În ciuda acestui lucru, se pare că din anumite motive, sunt turiștii care aleg să le evite. Așa se întâmplă și în cazul acestui colț de rai.

Locul spectaculos din România de care fug toți turiștii

Un loc unic și spectaculos din România este chiar Delta Dunării. Mulți se zbat să ajungă aici măcar o dată în viață. Și vorbim atât despre turiști români, cât și despre turiștii străini care vor să trăiască o astfel de experiență.

ADVERTISEMENT

Aici se găsește o faună bogată, dar și un peisaj pitoresc care îți taie răsuflarea. Iar deși până acum locul era adorat de români și de străini, iată că ceva s-a schimbat. Lumea nu se mai îngrămădește să ajungă în Deltă, ci din contră, o evită.

Președintele Asociației Patronatului din Turism Delta Dunării, Daniel Ilușcă, a vorbit despre ”degradarea” turismului din Delta Dunării. Doar anul trecut, numărul turiștilor a scăzut cu 40%.

ADVERTISEMENT

De ce nu vor turiștii să mai viziteze Delta Dunării

De ce fug oamenii de acest loc spectaculos din România? Deși e un colț de rai, natural, iată că ceea ce se întâmplă în lume generează o oarecare panică. Astfel, cele mai multe persoane preferă să nu se expună în fața anumitor riscuri.

Pentru că războiul din Ucraina continuă la doar câțiva kilometri distanță, asta îi sperie pe turiști. Iar proprietarii de pensiuni de pe brațul Chilia al Dunării au cel mai mult de pierdut. Menționăm faptul că acest braț delimitează granița dintre România și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Daniel Ilușcă spune că în această zonă, scăderea numărului de turiști a atins 65%. De cealaltă parte, în zonele accesibile cu autoturismul, precum Mahmudia, Murighiol, Dunavăț și Sarichioi sau Jurilovca, declinul a fost mai mic.

Președintele Asociației Patronatului din Turism Delta Dunării, Daniel Ilușcă, speră însă ca în 2024, acest loc din România să revină la turismul de acum câțiva ani. Totodată, el a mai fost revoltat și de atitudinea autorităților.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Daniel Ilușcă spune că în opinia sa, transmiterea mesajelor privind războiul din Ucraina de către Guvern a fost făcută într-un mod incorect. Iar asta a afectat masiv turismul din Delta Dunării.

ADVERTISEMENT