Life

Noul loc spectaculos din România de care puțini au auzit. “Colțul de Rai” apărut de nicăieri te duce cu gândul al Delta Dunării

Un nou loc spectaculos din România a devenit ”Cotul de Rai” pentru multe persoane. Unde se află și ce are atât de special?
09.09.2023 | 13:00
Noul loc spectaculos din Romania de care putini au auzit Coltul de Rai aparut de nicaieri te duce cu gandul al Delta Dunarii
Noul loc spectaculos din România de care puțini au auzit. Sursă foto: observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou loc spectaculos din România a devenit ”Coțul de Rai” pentru multe persoane. Puțini au auzit de el, iar asta pentru că a apărut de nicăieri. Unde se află și de ce este atât de deosebit?

Noul loc spectaculos din România de care puțini au auzit

Dacă vrei o vacanță într-un loc spectaculos din România, acest ”Colț de Rai” poate fi cea mai bună alegere. Nu e nici departe de București, iar priveliștea pur și simplu îți taie respirația.

ADVERTISEMENT

Și interesant e faptul că acest loc spectaculos din România a apărut singur. Este vorba despre o mică deltă, care acum este casa a sute de păsări, de la pescăruși până la egrete, pelicani, sau cormorani.

Unde se află? În apropiere de Târgu-Jiu, mai exact iar lângă centrul orașului. Astfel dacă ajungi aici, poți admira mică deltă chiar de pe marginea orașului. Poți însă să mergi și cu barca, dacă vrei o experiență uimitoare.

ADVERTISEMENT

Te simți ca în Delta Dunării aici, scrie observatronews.ro. O multitudine de păsări, un peisaj curat, pur și simplu un ”Colț de Rai” într-o zonă aparte a României. Claudiu Fiu, vicepreședintele AJVPS Gorj, a conformat și el mini rezervația care s-a format.

Se pare că în acest loc spectaculos din România există apă, oraș, deal, dar și munte în același timp. Iar pe lângă pești și păsări, uneori se mai pot vedea și căprioare, spune aceasta.

ADVERTISEMENT

“Sub noi sunt foarte mulţi peşti, dacă suntem atenţi o să vedem şi o căprioară, ceva din pădure, deci practic se îmbină dealul, muntele, cu apa şi oraşul. Deja a devenit o modă în lumea fotografiei şi avem şi mulţi cetăţenii din Târgu Jiu care vin seara şi se plimbă şi admiră păsările”, arată Claudiu Fiu, vicepreședintele AJVPS Gorj.

Planta rară care se găsește în acest ”Colț de Rai”

Fotografii adoră deja această locație. Și au și de ce. Se pare că numeroase vietăți pot fi văzute în această zonă, în mediul lor natural. “Stârcul cenuşiu, egreta albă mică, cormurani, stârcul pitic, stârcul de noapte, găinuşe de baltă“, arată Cristi Caval, fotograf, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Iar pentru ca tabloul să fie perfect în acest loc spectaculos din România, o familie de pelicani a ajuns și ea aici. Totodată, cei care ajung pot vedea și castanul de baltă. Deși în unele țări din Europa, această plantă plutitoare este pe cale de dispariție, iată că în România există.

Și mai mult de atât, poate să se și dezvolte în acest ”Colț de Rai”. “Această plantă practic este un filtru natural, unul dintre cele mai bune filtre naturale. Şi asigură şi hrana foarte multor specii de păsări şi asigură şi protecţia, şi păsărlor, şi peştilor”, a explicat Claudiu Fiu, vicepreședinte AJVPS Gorj.

ADVERTISEMENT