Life

Locul unic de pe planetă aflat chiar lângă granița României! Este un oraș subteran de care nimeni nu vorbește

Locul unic de pe planetă care se află la granița cu România. Orașul subteran de care nimeni nu vorbește. Arată spectaculos.
24.02.2024 | 16:45
Locul unic de pe planeta aflat chiar langa granita Romaniei Este un oras subteran de care nimeni nu vorbeste
Orașul subteran a intrat în Cartea Recordurilor. Sursa foto: Wine Travel Awards
ADVERTISEMENT

Chiar lângă granița României se află un oraș subteran, deosebit, unic pe Pământ. Aici, sunt străzi care formează tuneluri ce ating o lungime de aproape 120 de kilometri, întinse pe circa 53 de hectare. Mai mult, conține detalii care îi unește pe Angela Merkel, fost cancelar german, pe Manuel Barroso, fost președinte al Comisiei Europene și pe liderul rus Vladimir Putin.

Orașul subteran, unic în lume, aflat la granița României. Aici sunt sticle de vin care costă 150.000 de euro

Orașul subteran se găsește în Republica Moldova. Câteva dintre principalele caracteristici sunt atât cele menționate mai sus, cât și cele 30 de milioane de litri de vin pe care le conține, butelii păstrate din timpul celui de Al Doilea Război Mondial și o sticlă de vin din anul 1902 care astăzi costă 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre crama Cricova, unde se spune că Angela Merkel, Manuel Barroso și Vladimir Putin își țin vinurile la învechit. Aflați, totodată, că aici cosmonautul Iuri Gagarin nu s-a descurcat prea bine, căci s-a rătăcit.

”Avem un oraş adevărat. Îşi are străzile, stradelele, bulevardele şi indicatoarele de trafic ale sale! Doar că denumirea acestor străzi este puţin specifică. Pe parcursul excursiei poţi observa străzi cum sunt Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay şi multe altele.

ADVERTISEMENT

Toate aceste străzi formează tuneluri care ating o lungime de aproape 120 de kilometri sau suprafaţa totală a oraşului nostru este de circa 53 de hectare. Deci poţi să îţi imaginezi! Este o cramă foarte, foarte mare”, spune Anatol, ghid turistic, potrivit Digi 24.

Cricova adăpostește peste 30 de milioane de litri de vin. Sunt peste 200 de soiuri rare în lume

Cricova se găsește la 11 kilometri de capitala Republicii Moldova, Chișinăul. Crama datează din 1952 și a devenit cunoscută în întreaga lume pentru labirinturile imense și vinurile rafinate, naturale. Din 2003, orașul de sub pământ este declarat obiectiv al patrimoniului cultural.

ADVERTISEMENT

În 2005, Cricova a intrat și în Cartea Recordurilor pentru cele 30 de milioane de litri de vin pe care le adăpostește. Temperatura și umiditatea de aici sunt constante pe tot parcursul anului, de aceea vinul se păstrează bine și este gustos.

Peste 200 de soiuri de vin are Cricova, printre care și foarte rare, scumpe și pe care puțini și le permit. Unele îi aparțin și mareșalului nazist Hermann Goering, considerat mâna dreaptă a lui Adolf Hitller.

ADVERTISEMENT

”La noi în colecţie se păstrează vinurile din colecţia privată a lui Hermann Goering. El a fost mâna dreaptă a lui Adolf Hitler şi Mareşalul Aviaţiei naziste în al doilea război mondial. După război, în calitate de trofeu militar au fost aduse butelii în această colecţie”, a mai precizat Anatol.

Vinurile, depozitate în butoaie din Al Doilea Război Mondial

În total, Cricova are depozitate peste 1 milion de sticle, iar peste 20 de milioane de litri de vin sunt îmbuteliate în butoaie speciale. Mai mult, colecția națională are și peste 200 de mărci istorice, dar care nu pot fi băute sau vândute, deoarece sunt parte din patrimoniul național al Moldovei. Una dintre mărci este râvnită de orice colecționar.

”În 1902 a fost turnat un singur lot de 400 de butelii, această butelie este ultima pe Pământ. Această sticlă costă astăzi aproximativ 150.000 de euro. Este patrimonul nostru, nu va fi vândută niciodată”, a mai transmis Anatol.

ADVERTISEMENT