Life

Locul unic din România care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Tunelul de 800 de metri este impresionant, puțini știu de el

Locul unic din România care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Are un tunel de 800 de metri ce este cu adevărat impresionant.
30.07.2023 | 11:00
Locul unic din Romania care atrage din ce in ce mai multi turisti Tunelul de 800 de metri este impresionant putini stiu de el
Locul unic din România care atrage mulți oameni. Foto: Ziarul Hunedoreanului
ADVERTISEMENT

Locul unic din România care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Este vorba despre un tunel de 800 de metri din Hunedoara – Gherlani, de pe calea ferată.

Locul unic din România care atrage mulți oameni

Există un loc unic în România, în Hunedoara, unde tot mai mulți oameni sunt atrași. Este vorba despre fosta cale ferată care leagă Hunedoara de minele de fier din Ținutul Pădurenilor. De zeci de ani localnicii de aici încearcă ca aceasta să fie pusă în valoare, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Oamenii vor ca acest tronson să fie pus în valoare ca obiectiv turist, dacă el nu mai este funcțional din alt punct de vedere. Încă din 2009 hunedorenii se chinuie pentru acest aspect.

Hunedorenii consideră că acest loc unic din România ar putea deveni o atracție turistă pentru turiștii care vin deja la Castelul Corvinilor.

ADVERTISEMENT

„Chiar dacă linia ferată nu a fost refăcută, traseul ei a devenit tot mai popular. Este o atracție turistică a Hunedoarei.

Iar din sutele de mii de turiști care vin anual la Castelul Corvinilor, mulți ar putea rămâne în oraș, pentru a explora și acest obiectiv turistic – un traseu mai spectaculos ca și cele pe care încă mai circulă mocănițe în scop turistic”, spune Dan Bera, unul dintre cei care militează pentru salvarea șinelor.

ADVERTISEMENT

Ce se află pe drumul șinelor de tren din Hunedoara

Traseul include și un tunel de 800 de metri, cu mult potențial. De altfel, întregul drum ar putea fi parcurs de turiști pentru că oferă priveliști superbe.

Au existat multe proteste pentru ca șinele să fie reparate. Oamenii le cereau autorităților ca șinele să nu fie lăsate de izbeliște, pentru că ar putea fi interesate pentru mulți turiști, fiind vorba și de un loc unic în România.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, liniile ferate s-au transformat încet-încet în fier vechi și locomotivele de epocă celebre ale vremii s-au dus și ele.

ADVERTISEMENT