Life

Locul unic din România care îi impresionează din ce în ce mai mult pe străini. “Frumusețea sa ce îți taie respirația l-a făcut faimos”

Locul unic din România de care mulți străini sunt impresionați. Este recunoscut la nivel mondial și s-a scris despre el într-un renumit ziar britanic.
31.01.2024 | 08:16
Locul unic din Romania care ii impresioneaza din ce in ce mai mult pe straini Frumusetea sa ce iti taie respiratia la facut faimos
Locul din România care i-a uimit pe mulți străini. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Turiștii străini sunt impresionați de locul unic din România, recunoscut la nivel internațional. Este vorba despre drumul considerat a fi cel mai spectaculos din lume. Acesta i-a uimit pe toți cei care au ajuns aici.

Locul unic din România care îi impresionează tot mai mult pe străini. Ce a scris o jurnalistă britancă

Transfăgărășan a fost construit în perioada 1970 – 1974, având o lungime totală de 151 de kilometri. Acesta urcă până la 2.042 metri până la lacul Bâlea. După Transalpina, este al doilea drum din România, ca înălțime, care străbate Munții Parâng și ajunge la o altitudine maximă de 2.145 de metri, în pasul Urdele

ADVERTISEMENT

Drumul începe din comuna Arefu (județul Argeș), la kilometrul 61 al DN 7C. Acesta se termină în comuna Cârţişoara, din județul Sibiu, la intersecţia cu DN1.

Cunoscuta publicație britanică Daily Express a publicat un articol despre Transfăgărășan, considerat drept “cel mai spectaculos drum din lume” de către realizatorii de la Top Gear.

ADVERTISEMENT

Transfăgărășan este “unul dintre cele mai incredibile drumuri din lume”, pe care “frumusețea sa ce îți taie respirația l-a făcut faimos”, după cum a descris jurnalista Esther Marshall de la Daily Express.

În ziarul britanic este menționat faptul că Transfăgărășanul “este uimitor și are multe atracții turistice pe traseu”. Cele mai cunoscute atracții sunt Lacul Vidraru și Lacul Bâlea, de unde turiștii se pot bucura de peisaje unice.

ADVERTISEMENT

Jurnalista a ținut să precizeze că cei care ajung aici trebuie să fie atenți la urși, care sunt întâlniți destul de des atunci când vremea este mai caldă. “În același timp, fiți atenți la drum, deoarece urșii sunt o prezență constantă în zonă primăvara și vara”, a menționat aceasta în articol, notează adevarul.ro.

Mulți specialiști consideră acest drum ca fiind cel mai frumos de pe toată planeta. Indiferent de anotimp, peisajele sunt unele de vis atât pentru turiștii din România, cât și pentru străini.

ADVERTISEMENT

Transfăgărășan, considerat “cel mai uimitor drum”

În 2009, Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii emisiunii Top Gear, a afirmat, după ce a parcurs Transfăgărășanul, că s-a plimbat pe “cel mai grozav drum din lume”.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May au realizat emisiunea Top Gear în România, pe Transfăgărășan, cu bolizi de lux. Realizatorii au rămas impresionați după parcurgerea drumului. Aceștia au spus că este “cel mai uimitor drum” pe care l-au văzut vreodată.

“Construit în anii ’70, acesta este Transfăgărășanul. 6.000 de tone de dinamită au fost folosite pentru realizarea acestuia și 40 de vieți au fost pierdute.

Dar de deasupra arată că și cum fiecare curbă a fiecărei mari piste de curse din lume a fost înnodată pentru a crea o mare fundă a perfecțiunii automobilistice.

Acesta este cel mai bun drum din lume! România, îți mulțumim că ai acest drum! Putem să rămânem aici pentru totdeauna?”, spunea Jeremy Clarkson în 2009, atunci când a parcurs drumul cu un Aston Martin.

ADVERTISEMENT