Life

Locul unic din România care va atrage un număr record de turiști. Va fi un refugiu magic: „Se vor simţi ca şi cum s-ar afla în vârful lumii”

Locul unic din România care va atrage un număr mare turiști. Va fi un refugiu de unde vizitatorii vor vedea priveliști superbe.
20.10.2023 | 18:59
Locul unic din Romania care va atrage un numar record de turisti Va fi un refugiu magic Se vor simti ca si cum sar afla in varful lumii
Locul unic în România care va atrage turiștii ca un magnet. Sursa foto: Facebook, Consiliul Județean Covasna/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde va fi locul unic din România care va atrage foarte mulți turiști după ce va fi gata. Este un refugiu de unde vizitatorii se pot bucura de peisaje de vis.

Locul unic din România care are șanse mari să atragă un număr record de turiști

În viitor, turiștii care vor merge în munții Bodoc vor avea parte de o experiență unică la noi din țară. Aceștia vor avea la dispoziție un refugiu montan cu observator panoramic, iar clădirea se va construi în Vârful Bodoc, la 1.190 de metri.

ADVERTISEMENT

Consiliul Județean Covasna a aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect unic în România. Potrivit autorităților, refugiul va avea patru etaje. Va fi o atracție turistică ce va atrage un număr mare de vizitatori.

“Am proiectat un refugiu multifuncţional care va fi unic în ţară. Structura construcţiei va fi realizată din lemn şi metal şi va avea patru etaje. Parterul va servi ca un adăpost în caz de furtună, etajul trei va fi o cabină panoramică unde se va putea înnopta, iar ultimul etaj va funcţiona ca platformă de observare.

ADVERTISEMENT

Amplasarea şi înălţimea construcţiei vor oferi vedere asupra zonelor Târgu Secuiesc, Covasna, Sfântu Gheorghe şi a îndepărtatului Braşov. Vizitatorii se vor simţi, fără exagerare, ca şi cum s-ar afla în vârful lumii.

Refugiul montan cu observator panoramic se încadrează perfect în conceptul turistic de creare de noi atracţii turistice pentru a stimula turismul din judeţ”, a transmis Jakab Istvan Barna, icepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cât a costat investiția

Valoarea acestei investiții este estimată la peste un milion de lei, după cum notează weradio.ro. Viitoarea atracție turistică va fi una apreciată atât de cei care practică turismul montan, cât și de cei care iubesc drumețiile.

“Misiunea acestei investiţii este de a încuraja petrecerea timpului în aer liber şi practicarea activităţilor nonintruzive, specifice ecoturismului, având în vedere faptul că edificiul va avea un rol triplu, de observator panoramic pentru turişti, refugiu montan şi amplasament pentru pasionaţii de fotografie”, se precizează în raportul de specialitate regăsit pe pagina Consiliului Judeţean.

ADVERTISEMENT

Turiștii vor avea posibilitatea de a admira peisajele din zona Carpaților de Curbură și din cea a Depresiunii Brașovului, după cum se arată în același raport.

În județul Covasna sunt mai multe refugii montane realizate de Salvamont. Printre acestea se numără și cel din Munții  Bodoc, care a fost construit la o altitudine de 1.044 metri. Mai există și cel din Vârful Lăcăuți, din Munții Vrancei, aflat la altitudinea de 1.700 de metri.

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română