Life

Locul vechi de peste 40.000 de ani din Europa care i-a înnebunit pe turiștii străini. E vizitat continuu și e cu adevărat spectaculos

Un loc vechi de peste 40.000 de ani din Europa i-a înnebunit pe turiști. Generații întregi vor să ajungă aici pentru a se bucura de experiență.
16.12.2023 | 17:56
Locul vechi de peste 40000 de ani din Europa care ia innebunit pe turistii straini E vizitat continuu si e cu adevarat spectaculos
Locul vechi de peste 40.000 de ani din Europa care i-a înnebunit pe turiști. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acest loc vechi din Europa are peste 40.000 de ani și atrage un număr record de turiști. De altfel este cea mai veche atracție turistică din Europa. Unde se află și care este povestea locului?

Locul vechi de peste 40.000 de ani din Europa care i-a înnebunit pe turiști

Este vorba despre peșterile Nerja, Malaga, din sudul Spaniei. Acestea au fost “descoperite” în 1959 de un grup de localnici care căutau lilieci la acea vreme. Deși peșterile au fost recunoscute abia acum 64 de ani, primii oameni au vizitat locul cu mii de ani mai devreme.

ADVERTISEMENT

Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea din Cordoba a folosit anumite tehnici pentru a determina cu exactitate când au avut loc aceste vizite. Cercetările au arătat că oamenii au vizitat pentru prima dată peșterile acum 41.291 de ani.

Iar asta înseamnă cu 10.000 de ani mai devreme decât se credea inițial. “Este dificil de determinat dacă rămășițele, cum ar fi arta rupestră, rămășițele focului sau construcțiile umane, au fost lăsate de vizite unice sau recurente”, au spus cercetătorii, potrivit CNN Travel.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, cercetătorii și-au dat seama că acest loc vechi din Europa a tot fost vizitat. Marián Medina, autorul principal al cercetării, crede că grupurile au intrat pentru a crea opere de artă sau pur și simplu pentru a admira peșterile în sine.

Oricum ar fi, acest loc din Europa a devenit extrem de popular. De când au fost redescoperite în anii 1950, peșterile Nerja au devenit o atracție turistică populară în Spania. Ce pot să facă turiștii în acest loc extraordinar?

ADVERTISEMENT

Turiștii străini, îndrăgostiți de acest loc

O vizită de 45 de minute alături de un ghid audio. De asemenea, parte fi admirată galeria publică din interiorul Peșterilor Nerja. Alte atracții din apropiere includ Muzeul Peșterilor Nerja, care detaliază istoria peșterilor, și trenulețul roșu, cunoscut sub numele de Cueva Tren. Acesta îi duce pe vizitatori în jurul orașului Nerja.

De asemenea, în Peșterile Nerja se organizează în mod obișnuit concerte. Structura lor acționează ca un amfiteatru natural, iar organizatorii au profitat din plin. Iar turiștii s-au îndrăgostit de acest loc.

ADVERTISEMENT

Astfel, peșterile au primit un scor pozitiv pe TripAdvisor și au adunat mai bine de 7.500 de recenzii din partea vizitatorilor. Nu puțini sunt turiștii străini care au rămas uimiți de acest loc din Europa. 

„Peșterile din Nerja sunt absolut uimitoare și merită o vizită”. „Peștera principală în sine este imensă, a durat aproximativ o oră pentru a merge prin ea”. “Am fost în multe peșteri cu peșteri și pasaje, dar nu am văzut niciodată ceva atât de spectaculos ca peșterile Nerja.“, sunt doar o parte dintre comentarii.

ADVERTISEMENT