Life

Locul vechi de peste 40.000 de ani din Europa care i-a înnebunit pe turiștii străini. E vizitat continuu și e cu adevărat spectaculos

Un loc vechi de peste 40.000 de ani din Europa i-a înnebunit pe turiști. Generații întregi vor să ajungă aici pentru a se bucura de experiență.
16.12.2023 | 17:56
Locul vechi de peste 40000 de ani din Europa care ia innebunit pe turistii straini E vizitat continuu si e cu adevarat spectaculos
Locul vechi de peste 40.000 de ani din Europa care i-a înnebunit pe turiști. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acest loc vechi din Europa are peste 40.000 de ani și atrage un număr record de turiști. De altfel este cea mai veche atracție turistică din Europa. Unde se află și care este povestea locului?

Locul vechi de peste 40.000 de ani din Europa care i-a înnebunit pe turiști

Este vorba despre peșterile Nerja, Malaga, din sudul Spaniei. Acestea au fost “descoperite” în 1959 de un grup de localnici care căutau lilieci la acea vreme. Deși peșterile au fost recunoscute abia acum 64 de ani, primii oameni au vizitat locul cu mii de ani mai devreme.

ADVERTISEMENT

Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea din Cordoba a folosit anumite tehnici pentru a determina cu exactitate când au avut loc aceste vizite. Cercetările au arătat că oamenii au vizitat pentru prima dată peșterile acum 41.291 de ani.

Iar asta înseamnă cu 10.000 de ani mai devreme decât se credea inițial. “Este dificil de determinat dacă rămășițele, cum ar fi arta rupestră, rămășițele focului sau construcțiile umane, au fost lăsate de vizite unice sau recurente”, au spus cercetătorii, potrivit CNN Travel.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, cercetătorii și-au dat seama că acest loc vechi din Europa a tot fost vizitat. Marián Medina, autorul principal al cercetării, crede că grupurile au intrat pentru a crea opere de artă sau pur și simplu pentru a admira peșterile în sine.

Oricum ar fi, acest loc din Europa a devenit extrem de popular. De când au fost redescoperite în anii 1950, peșterile Nerja au devenit o atracție turistică populară în Spania. Ce pot să facă turiștii în acest loc extraordinar?

ADVERTISEMENT

Turiștii străini, îndrăgostiți de acest loc

O vizită de 45 de minute alături de un ghid audio. De asemenea, parte fi admirată galeria publică din interiorul Peșterilor Nerja. Alte atracții din apropiere includ Muzeul Peșterilor Nerja, care detaliază istoria peșterilor, și trenulețul roșu, cunoscut sub numele de Cueva Tren. Acesta îi duce pe vizitatori în jurul orașului Nerja.

De asemenea, în Peșterile Nerja se organizează în mod obișnuit concerte. Structura lor acționează ca un amfiteatru natural, iar organizatorii au profitat din plin. Iar turiștii s-au îndrăgostit de acest loc.

ADVERTISEMENT

Astfel, peșterile au primit un scor pozitiv pe TripAdvisor și au adunat mai bine de 7.500 de recenzii din partea vizitatorilor. Nu puțini sunt turiștii străini care au rămas uimiți de acest loc din Europa. 

„Peșterile din Nerja sunt absolut uimitoare și merită o vizită”. „Peștera principală în sine este imensă, a durat aproximativ o oră pentru a merge prin ea”. “Am fost în multe peșteri cu peșteri și pasaje, dar nu am văzut niciodată ceva atât de spectaculos ca peșterile Nerja.“, sunt doar o parte dintre comentarii.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă