Life

Locuri de pe Pământ unde Soarele nu apune niciodată. Oamenii trăiesc în lumină 24 de ore pe zi

Locuri de pe Pământ unde Soarele nu apune niciodată. Oamenii de aici supraviețuiesc în lumină timp de 24 de ore pe zi. Cum fac față?
20.02.2024 | 18:02
Locuri de pe Pamant unde Soarele nu apune niciodata Oamenii traiesc in lumina 24 de ore pe zi
Locurile unice din lume, unde Soarele nu apune. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Sunt locuri unice pe Pământ, unde Soarele nu apune niciodată. Este zi continuu și, deși unii ar crede că este imposibil să trăiești într-o asemenea zonă, aflați că există oameni care supraviețuiesc numai cu lumină.

Locurile unde este zi câte 24 de ore sau mai mult. Soarele apune foarte rar

Se spune că fără Soare nu am putea trăi. Asta deoarece el contribuie la ”înflorirea” agriculturii, a plantelor, ne ajută să avem bunădispoziție și ne oferă plusul de vitamina D, esențială pentru imunitate. Însă, ce te faci atunci când afară este prea mult Soare?

ADVERTISEMENT

Ți-ar plăcea să stai într-un loc numai cu Soare? Unde să nu apună și să nu răsară decât la câteva luni? Află că, pe timp de vară, Soarele  nu apune deasupra Cercului Polar. De asemenea, la nord de Cercul Arctic, adică la Polul Nord, Soarele strălucește pe cer vreme de șase luni pe an.

În interiorul Cercului Arctic sau aproape de acesta există diferite țări, numite ”țara Soarelui de la miezul nopții”, tocmai din această ”cauză”, că Soarele stă pe cer și după 12 noaptea, când în restul lumii se instalează noaptea.

ADVERTISEMENT

De obicei, Soarele luminează pe perioade lungi de timp în părțile nordice ale Canadei, ale Groenlandei, Finlandei, Norvegiei, Suediei, Rusiei, Alaskăi și Islandei. În Svalbard, Norvegia, există o situație mai deosebită.

În Svalbard, Soarele nu apune din primăvară până aproape de final de vară. Concret, din 19 aprilie până pe 23 august. Acest loc este considerat regatul urșilor polari și unul dintre cele mai nordice zone locuite de pe întreg Globul.

ADVERTISEMENT

Tot în Svaldbard, deși sunt oameni care ar putea strica din elementele naturale, dimpotrivă, sălbăticia arctică vastă este neatinsă, iar ghețarii sunt de-a dreptul splendizi, încât tot ce îți dorești este să stai și să-i admiri.

Specialiștii îi avertizează pe turiștii care vor să vină în astfel de zone

Potrivit site-ului wonderpolis.org, chiar dacă oamenii din zonele enumerate au învățat să facă față vremii, pentru vizitatori s-ar putea să apară probleme. Aici ne referim la dificultăți de a adormi, de a te concentra, din cauza lipsei de odihnă.

ADVERTISEMENT

Zilele în care Soarele luminează continuu se mai numesc și zile polare. Acestea constă în faptul că în perioada solstițiului de vară, pe cer va fi permanent Soare, pe o perioadă lungă de timp. Nu va apune pe parcursul unor zile, săptămâni sau chiar luni.

ADVERTISEMENT
Tags: