News

Locurile de muncă din România de care trebuie să te ferești. Treabă multă, bani puțini. Nu te lăsa păcălit

Locurile de muncă din România de care trebuie să te ferești sunt o mulțime. Treaba este destul de multă, iar banii încasați sunt puțini.
19.04.2024 | 16:01
Locurile de munca din Romania de care trebuie sa te feresti Treaba multa bani putini Nu te lasa pacalit
Locurile de muncă din România de care trebuie să te ferești. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi care sunt locurile de muncă din România de care trebuie să te ferești? Nu te lăsa păcălit, chiar dacă un anunț pare tentant la prima vedere. În unele domenii poți să ai multă treabă și să primești bani puțini.

Locurile de muncă din România de care trebuie să te ferești

Cei care își caută un loc de muncă este bine să fie atenți atunci când citesc anumite anunțuri de angajare. Nu toate posturile sunt ceea ce par a fi la prima vedere, iar unii români ajung în situația în care se simt păcăliți.

ADVERTISEMENT

Sunt locuri de muncă în care ești plătit pe măsura eforturilor într-adevăr. Există însă și domenii în care deși treaba e destul de multă, la final de lună ajungi să primești destul de puțini bani.

Care sunt, deci, locurile de muncă din România de care trebuie să te ferești? Datele publicate de INS ne spun totul destul de clar. Se pare că pe primul loc se află industria textilă. Ce trebuie să știi dacă vrei să lucrezi în domeniu?

ADVERTISEMENT

În primul rând angajații care lucrează la fabricarea articolelor de îmbrăcăminte sunt cel mai prost plătiți din economie. În acest domeniu, salariul mediu net este de 2.729 lei. Iar asta înseamnă cu mult sub salariul mediu din luna februarie 2024.

De ce salariile angajaților din restaurante și baruri sunt mici

Iar lista continuă cu cei care lucrează în industria Horeca. Cele mai recente date publicate arată că aici, în luna februarie, salariul mediu net era de 2.881 lei. Asta înseamnă cu 36 lei mai puțin decât în luna ianuarie a acestui an.

ADVERTISEMENT

De ce sunt salariile atât de mici în hoteluri și restaurante? Se pare că schimbările legislative afectează masiv acest domeniu. Drept urmare, toate aceste lucruri se resimt mai devreme sau mai târziu și în buzunarele angajaților.

„E o industrie trecută prin foc unde din nou vii cu niște schimbări legislative, dacă mai vii și cu altele, cred că va fi tot mai greu pentru jucătorii mici să se mențină la un standard ok.

ADVERTISEMENT

E o zona gri sau neagră în care pot ajunge și în care nu își dorește nimeni. E o industria unde nu mai reușesc să își acopere cheltuielile”, a declarat Ionuț Păun, Human Resources Director Grup City Grill, la un eveniment recent.

Care mai sunt locurile de muncă din România de care trebuie să te ferești? Lista continuă cu angajații care lucrează în fabricile pentru mobilă. Aici, salariul mediu net este de 3.162 de lei. Iar lista este și mai lungă.

Cei care lucrează la fabricarea produselor de lemn și plută ori finisarea pieilor câștigă de asemenea destul de puțin. În același timp, curierii, dar și angajații de la poștă nu se pot lăuda cu salarii atât de generoase, deși volumul de muncă e destul de mare.

ADVERTISEMENT