News

Loteria de Vaccinare a devenit oficială! Câte extrageri vor fi și ce premii uriașe poți câștiga

Loteria de Vaccinare a devenit oficială! FANATIK îți spune câte extrageri vor fi și ce premii uriașe poți câștiga
20.09.2021 | 20:17
Loteria de Vaccinare a devenit oficiala Cate extrageri vor fi si ce premii uriase poti castiga
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății anunță, printr-un comunicat, că, luni, Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Anteprenoriatului și Turismului cu privire la condiţiile de înscriere la Loteria de vaccinare și stabilirea atribuțiilor instituțiilor implicate a fost semnat.

Potrivit respectivului Ordin, la trageri pot participa toate persoanele care au finalizat schema de vaccinare. Acestea trebuie să-și descarce certificatul digital al UE.

ADVERTISEMENT

Loteria de Vaccinare a devenit oficială! Câte extrageri vor fi și ce premii uriașe poți câștiga

Ce-i ce vor să-și încerce norocul se pot înscrie în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

„În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii,” a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

ADVERTISEMENT

„Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a adăugat acesta.

Loteria de Vaccinare constă în 19 extrageri. Acestea vor avea loc în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Se vor organiza în zilele de vineri și duminică. Vor fi 14 extrageri săptămânale, câte una în fiecare săptămână, trei extrageri lunare, la fel, câte una pe lună, și două extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

Ce premii se pot câștiga

În total, Loteria de Vaccinare va acorda 1.139 premii. Valoarea totală a acestora este de 15.000.000 lei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, vor fi 81 de premii săptămânale: 80 premii săptămânale în valoare de 10.000 lei plus un premiu mare săptămânal în valoare de 300.000 lei.

Se va acroda câte un premiu lunar cu o valoare de 100.000 lei. Cele mai însemnate premii vor fi cele două acordate la finalul programului: 500.000 lei, respectiv 1.000.000 lei.

„Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei,” a transmis Ministerul Sănătății.

„Sumele virate către Compania Națională «Loteria Română» — S.A , necesare pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare vor fi asigurate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului,” a adăugat.

ADVERTISEMENT