News

Lovitură de stat dejucată în Ungaria. Mai multe persoane arestate și arme confiscate de poliție. Video

O tentativă de lovitură de stat a fost dejucată în Ungaria. După o amplă operațiune, poliția a reținut mai multe persoane și a confiscat arme de diferite tipuri.
24.01.2024 | 15:07
Lovitura de stat dejucata in Ungaria Mai multe persoane arestate si arme confiscate de politie Video
Tentativă de lovitură de stat în Ungaria. Poliția a arestat mai multe persoane și a confiscat arme. Sursa foto: police.hu / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grav incident de securitate în Ungaria, acolo unde poliția a dejucat o tentativă de lovitură de stat. Peste 150 de polițiști au participat la o amplă operațiune care a vizat 10 locații și mai multe arestări și confiscări de armament.

Tentativă de lovitură de stat în Ungaria. Poliția a arestat mai multe persoane și a confiscat arme

Operațiunea poliției din statul vecin s-a desfășurat în Veszprem, Pest, Zala, Bacs-Kiskun și Capitala Budapesta. Cei 150 de agenți au percheziționat simultan zece locații.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor, 11 persoane au fost ridicate, dintre care opt au fost audiate în calitate de suspecți de anchetatori. Trei bărbați au fost reținuți. E vorba de un bărbat de 53 de ani din Murakeresztur, unul de 68 de ani din Veszprem și un altul de 88 de ani din Vac.

  • 5 ani după gratii ar putea petrece aceste persoane dacă vor fi găsite vinovate de ”infracțiuni împotriva statului”
ADVERTISEMENT

Asupra suspecților au fost găsite și arme de diferite tipuri. Astfel, agenții poliției maghiare au ridicat, în timpul perchezițiilor, arme de mână, muniție, mitraliere AK, arme cu gaz, pistoale cu gloanțe de cauciuc și pistoale cu aer comprimat.

Printre obiectele confiscate se numărau și diverse documente care neagă existența statului maghiar și documente legate de organizația cunoscută sub numele de ”Ungaria Scitică”, scriu cei de la Hungary Today.

ADVERTISEMENT

Amenințarea grupării care a pus la cale lovitura de stat: ”Membrii Guvernului vor fi arestați”

Poliția din Ungaria precizează că cei opt suspecți se pregăteau să preia controlul asupra țării. Aceștia aveau un plan prin care voiau să dezarmeze angajații din poliție și pe militarii maghiari dacă aceștia ar fi opus rezistență.

Personalul Biroului Național de Investigații (NNI) din Ungaria a găsit și documente eliberate de organizație membrilor săi. Vorbim de cărți de identitate, permise de înregistrare și chiar documente care dovedesc imunitatea diplomatică.

ADVERTISEMENT

Încă din noiembrie 2023, pe o platformă online a apărut un videoclip în care membrii acestui grup vorbeau despre formarea ”Ungariei scitice” și înarmarea ”trupelor militare naționale libere”.

În această filmare, membrii grupului au mai spus că atât foștii, cât și actualii membri ai guvernului vor fi arestați. Ei au mai spus că ”dezarmarea poliției maghiare și transferul puterii armatei vor avea loc în curând”.

ADVERTISEMENT
Tags: