Sport

Lovitura pe care o pregătește Real Madrid! „Galacticii” vor să-l readucă pe Zinedine Zidane

Real Madrid are în plan să-l readucă pe Zinedine Zidane. Antrenorul francez nu a mai pregătit nicio echipă de la despărțirea de „galactici”.
19.06.2023 | 09:59
Lovitura pe care o pregateste Real Madrid Galacticii vor sal readuca pe Zinedine Zidane
Real Madrid vrea să-l readucă pe Zinedine Zidane. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Real Madrid nu a impresionat în sezonul recent încheiat. Formația de pe Santiago Bernabeu a terminat pe locul 2 în La Liga și a fost eliminată în semifinalele Champions League. Singurul trofeu adjudecat de „galactici” a fost Cupa Spaniei, mult prea puțin pentru suporteri.

Real Madrid vrea să-l readucă pe Zinedine Zidane

Carlo Ancelotti mai are contract cu Real Madrid până în vara anului 2024, însă antrenorul italian se află în discuții avansate pentru a prelua naționala Braziliei. Eliminată în sferturi la Cupa Mondială, naționala Selecao a rămas fără antrenor după plecarea lui Tite.

ADVERTISEMENT

Totuși, Ednaldo Rodrigues, președintele Federației de Fotbal din Brazilia, l-ar fi convins pe Carlo Ancelotti să preia naționala din America de Sud după expirarea contractului cu Real Madrid. Astfel, conducerea de pe Santiago Bernabeu are în plan să-l readucă pe Zinedine Zidane la Real Madrid.

Potrivit AS, Florentino Perez și conducerea lui Real Madrid sunt pregătiți să-i facă loc francezului la Real Madrid. Inițial, gruparea „blanco” nu-l va aduce pe Zinedine Zidane în postura de antrenor pentru că Ancelotti va pregăti echipa și în sezonul următor, înainte de plecarea în Brazilia.

ADVERTISEMENT

Sursa menționată a precizat că Real Madrid este gata să-i ofere în primă fază lui Zinedine Zidane un rol de consilier în cadrul clubului, la fel cum s-a întâmplat în prima parte a carierei, înainte ca francezul să devină un antrenor de top.

Zinedine Zidane, planul cu care Real Madrid vrea să-l transfere pe Kylian Mbappe

Kylian Mbappe este primul pe lista de transferuri a lui Real Madrid după anunțul atacantului francez, potrivit căruia, nu își va prelungi contractul cu PSG, scandent în vara anului 2024. Astfel, „galacticii” au de gând să-l aducă pe Zinedine Zidane pentru a-l atrage pe Kylian Mbappe pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane s-a despărțit ultima oară de Real Madrid în 2021. Antrenorul francez, curtat în trecut să preia naționala Franței, a mai antrenat-o pe Real Madrid în perioadele 2016-2018, respectiv 2019-2021.

Conducerea lui Real Madrid este conștientă de influența pe care Zinedine Zidane ar putea să o aducă, odată cu venirea în cadrul clubului. Francezul are un rol important, mai ales când vine vorba de fereastra de transferuri. Fostul mare fotbalist a fost cel care i-a adus cu succes la Real Madrid pe Varane sau Camavinga.

ADVERTISEMENT

Alături de Real Madrid, Zinedine Zidane a câștigat 3 Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei, două campionate ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei și două Campionate Mondiale ale Cluburilor.

ADVERTISEMENT