Sport

Brazilienii insistă pentru aducerea lui Carlo Ancelotti la cârma naționalei: ”Voi fi în Spania până pe 18 iunie și avem câteva întâlniri”

Brazilia a trăit o nouă dezamăgire la Cupa Mondială din Qatar și acum încearcă să aducă un antrenor cu mare experiență pe banca naționalei. Numele acestuia este Carlo Ancelotti.
14.06.2023 | 09:49
Brazilienii insista pentru aducerea lui Carlo Ancelotti la carma nationalei Voi fi in Spania pana pe 18 iunie si avem cateva intalniri
Brazilia a trăit o nouă dezamăgire la Cupa Mondială din Qatar și acum încearcă să aducă un antrenor cu mare experiență pe banca naționalei. Numele acestuia este Carlo Ancelotti. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian mai are un an de contract cu Real Madrid și a afirmat în repetate rânduri că își dorește să-și respecte înțelegerea, însă după ce a rămas și fără marea vedetă Karim Benzema ar putea fi tentat să dea curs unei noi provocări.

Carlo Ancelotti, dorit tot mai tare pe banca naționalei Braziliei

Mai marii federației din Brazilia se află în căutarea unui nou selecționer după ce Tite și-a dat demisia imediat după Cupa Mondială din Qatar, iar Carlo Ancelotti este numele cel mai vehiculat pentru a prelua naționala Selecao.

ADVERTISEMENT

Refuzați din start de nume uriașe precum Zinedine Zidane, Luis Enrique şi Pep Guardiola, brazilienii s-au reorientat către italianul de 64 de ani pe care îl consideră omul potrivit pentru a conduce reprezentativa carioca la Mondialul din 2026.

În ciuda faptului că Ancelotti a precizat răspicat că își dorește să continue la Real Madrid, președintele Federației Braziliene de Fotbal, Ednaldo Rodrigues, a mers în Spania pentru a-l convinge să accepte oferta cvintuplei campioane mondiale.

ADVERTISEMENT

”Voi fi în Spania până pe 18 iunie şi au fost programate câteva întâlniri. Nu pot spune public că vor avea loc în prezenţa lui Carlo Ancelotti, dar sperăm să ne întoarcem în Brazilia cu un mesaj mai clar în ceea ce-l priveşte”, a declarat Rodrigues, conform supersport.com.

O eventuală plecare a lui Carlo Ancelotti nu l-ar lua prin surprindere pe Florentino Perez, președintele Realului având deja pregătite trei nume mari pentru banca tehnică a ”galacticilor”: Zinedine Zidane, Jose Mourinho și Xabi Alonso.

ADVERTISEMENT

Brazilienii, dispuși să-l aștepte pe Ancelotti până în 2024

Oficialul brazilian a vorbit și despre posibilitatea ca Ancelotti să ajungă la cârma naționalei Braziliei abia din vara anului 2024, după ce i se va încheia contractul cu Real Madrid și a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să aștepte.

”În acest caz, nu va fi o decizie pe care o iau de unul singur, trebuie să ascult și să discut cu oamenii din conducere și cu jucătorii, pentru că și ei trebuie să fie ascultați. Decizia trebuie să fie sincronizată cu ceea ce cred jucătorii.

ADVERTISEMENT

Deci este ceva ce va trebui să discutăm în viitor. Dar avem un obiectiv clar, angajarea lui Ancelotti, și mergem după acest obiectiv”, a mai spus Ednaldo Rodrigues, la finalul unei campanii împotriva rasismului ce a avut loc la sediul Federației Spaniole de Fotbal.

Președintele Braziliei, nemulțumit de cum este condus fotbalul

Situația neclară de la naționala Braziliei îl îngrijorează și pe președintele țării, Luiz Inacio Lula da Silva, care a criticat conducerea federației pentru că încă nu a găsit un antrenor care să-l înlocuiască pe Tite.

”Fotbalul brazilian nu merge bine. Nu mai avem cel mai bun fotbal din lume. Este trist că echipa noastră națională, considerată una dintre cele mai bune din lume, încă nu și-a găsit un antrenor.

Cel mai grav lucru este că nu suntem capabili să formăm o mare echipă națională, deoarece nu mai avem jucători de aceeaşi calitate ca cei de la Cupa Mondială din 1970. Erau oameni maturi şi experimentaţi. Nu aveam doar copii, aveam bărbaţi în echipa naţională, precum Pele, care avea 30 de ani”, a afirmat el.

Lula a vorbit și despre echipele de club, în special de Corinthians, echipa sa favorită. ”Când mă uit la un meci al celor de la Corinthians, îmi vine să mă culc şi să nu mă mai trezesc, mi-e atât de ruşine. Am devenit o ţară care exportă jucători (…) îi vindem la 17 ani şi îi cumpărăm înapoi la 34 de ani. Aceasta este logica fotbalului brazilian”, a încheiat Lula.

ADVERTISEMENT