Life

Lovitura pentru circa 100.000 de români. Nu pot folosi banii primiți în conturi. Explicație de la minister

Lovitura pentru circa 100.000 de români. Aceștia au primit banii care li se cuvin dar nu îi pot folosi. Explicație de la minister.
30.10.2023 | 19:01
Lovitura pentru circa 100000 de romani Nu pot folosi banii primiti in conturi Explicatie de la minister
Lovitura pentru circa 100.000 de români. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Lovitura pentru circa 100.000 de români. Aceștia nu pot folosi banii primiți în conturi, iar o explicație clară vine de la minister.

Lovitura pentru circa 100.000 de români

Mircea Fechet, ministrul mediului, a venit cu precizări în cazul celor care au aplicat la Programul Casa Verde Fotovoltaice. Acum o lună programul a fost suspendat și oamenii nu au primit banii cum ar fi trebuit.

ADVERTISEMENT

Ministrul a spus că este vorba despre 90.000 de familii care așteaptă să vadă rezultatul final al încurcăturilor legislative. Aceștia au accesat programul de care nu mai pot beneficia acum. Banii sunt în conturi AFM, dar ei nu pot fi folosiți de beneficiarii Programului Casa Verde Fotovoltaice.

„90.000 de familii așteaptă astăzi să vadă ce se întâmplă cu programul acesta pentru că, după cum știți în urma unui proces, Curtea de Apel Oradea a dispus suspendarea programului.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles că Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu, a atacat acea decizie”, a spus ministrul, la PS News.

Un proces intentat de o firmă care nu a fost validată pentru instalarea panourilor. Curtea de Apel Oradea a decis a programul să fie suspendat, lăsând în aer 90.000 de familii care așteptau să primească banii pentru a instala panourile fotovoltaice.

ADVERTISEMENT

În acest moment sunt două situații care ar putea avea loc, să fie suspendat programul în continuare conform deciziei de la Curtea de Casație și Justiție sau să se reia programul, doar că cu o întârziere din cauza acestui proces.

„Nu sunt decât două posibilități: fie să mențină măsura suspendării programului și atunci va trebui să ne găsim la niște soluții alternative pentru a-l debloca. Fie să dea dreptate Ministerului Mediului.

ADVERTISEMENT

Și să ne aflăm în situația în care lucrurile, cu o mică întârziere, vor avansa și oamenii își pot instala mai repede panouri fotovoltaice pe case, lucru pe care îl așteaptă și Ministerul Mediului, și Administrația Fondului pentru Mediu și cu siguranță și cetățenii beneficiari ai acestui program”, a explicat Mircea Fechet.

ADVERTISEMENT