ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Lovitură pentru Petrolul! ”Lupii” au pierdut susținerea financiară a principalului sponsor

Autor: Patrice Podina | 29.04.2021 | 16:27
Lovitură pentru Petrolul! ”Lupii” au pierdut susținerea financiară a principalului sponsor
Petrolul Ploiești. Sursă foto: Sportpictures.ro

Petrolul Ploiești a rămas fără principalul finanțator și se anunță vremuri grele pentru ”lupi”. Prahovenii au ratat al doilea an la rând accederea în primul eșalon, iar compania care contribuia financiar cu cea mai mare sumă la bugetul clubului a decis să facă un pas în spate.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat de presă, compania Veolia România, principalul cotizant la bugetul Petrolului, a anunțat că, odată cu încheierea actualului sezon, parteneriatul de finanțare a grupării ploieștene se închide.

Dacă anunțul retragerii sprijinului financiar a căzut ca un trăznet peste oficialii și fotbaliștii Petrolului, o brumă de speranță tot a mai rămas, compania exprimându-și intenția de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, chiar dacă suma virată în contul clubului va fi una mult diminuată.

Veolia își retrage sprijinul financiar de la Petrolul

Compania Veolia s-a alăturat proiectului Petrolul Ploiești în 2017 când echipa activa în liga a patra. Accederea în eșalonul secund a fost facilă pentru un club cu o susținere financiară mult peste cea a celorlalte partenere de întrecere în eșaloanele inferioare.

ADVERTISEMENT

Problemele pentru Petrolul au apărut în eșalonul secund, unde a luptat pentru promovarea în Liga 1 alături de nume importante din fotbalul intern, precum UTA Arad, FC Argeș, Universitatea Cluj, Rapid, sau Farul Constanța, de fiecare dată ”lupii” ratât obiectivul impus de conducerea clubului.

”Veolia România anunţă că, odată cu încheierea sezonului competiţional 2020-2021, parteneriatul de finanţare a echipei Petrolul Ploieşti se închide, compania exprimându-şi intenţia de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, pentru următorul sezon competiţional.

Veolia România s-a alăturat echipei ploieştene într-un moment dificil, acum 4 ani, când Petrolul Ploieşti se afla în Liga a IV-a, şi a pus bazele acestui parteneriat din respect faţă de comunitatea ploieşteană şi cu dorinţa de a obţine performanţă, de a profesionaliza clubul, asigurând stabilitate financiară, dar şi expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil în peisajul fotbalistic naţional. 

ADVERTISEMENT

În toată această perioadă, partenerul finanţator a garantat toate condiţiile financiare pentru ca echipa de referinţă a oraşului Ploieşti să obţină rezultate, respectându-şi fiecare obligaţie contractuală aferentă acestui parteneriat, cu deplin respect faţă de proceduri şi lege”, se arată în comunicatul companiei Veolia.

Ce se întâmplă cu mărcile ”Petrolul”?

Pierderea principalului sponsor nu este singura problemă a fostei campioane a României. În 2017 clubul a câștigat prin licitație dreptul de folosință a celor șase mărci: FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95.

ADVERTISEMENT

30.000 de euro au plătit reprezentanții clubului ACS Petrolul 52 Ploiești, noua echipă a orașului, după ce SC FC Petrolul SA a intrat în faliment.

Mărcile au fost închiriate pentru o perioadă de 4 ani, timp în care clubul trebuia să îndeplinească unele condiții de performanță și logistică precum: să joace doar pe arena ”Ilie Oană” și să promoveze în eșaloanele superioare până în Liga 1.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!