Sport

Ce lovitură! Rapid, DEPUNCTAT!? “Riscă ŞAPTE puncte penalizare!”

Rapid a obţinut 11 puncte în primele şase etape ale returului, iar suporterii visează cu ochii deschişi la salvarea de la retrogradare. Pentru a fi siguri că nu vor avea probleme cu licenţa,...
04.04.2015 | 00:03
Ce lovitura Rapid DEPUNCTAT Risca SAPTE puncte penalizare

Rapid a obţinut 11 puncte în primele şase etape ale returului, iar suporterii visează cu ochii deschişi la salvarea de la retrogradare. Pentru a fi siguri că nu vor avea probleme cu licenţa, oficialii giuleşteni au deschis o acţiune o acţiune în instanţă prin care clubul contestă legalitatea contractelor lui Viorel Moldovan, Marian Rada, Tibi Bălan, Octavian Abrudan, Ionuţ Voicu şi Alex Păcurar.

Acţiunea a fost introdusă la începutul lunii februarie, iar verdictul nu a fost deloc pe placul conducerii.

Rapid, bun de plată

Pe 27 martie, magistraţii au respins cererea, astfel că Rapid este bun de plată. Trebuie să plătească datoriile către cei şase, în caz contrar clubul riscînd să fie depunctat cu cel puţin trei puncte. Nu din acest sezon, ci din următorul! “Situaţia este foarte complicată, nu ne aşteptam la un asemenea deznodămînt. Avem de plătit nişte sume incredibile către Moldovan, Rada, Bălan, Abrudan, Voicu şi Păcurar. Dacă nu o vom face sau nu vom obţine o amînare, din sezonul viitor vom fi penalizaţi cu trei puncte”, a declarat, pentru FANATIK.RO, un oficial al Rapidului.

Sumă imensă datorată celor şase

Bălan şi Păcurar au de încasat o avere de la Rapid. Mai exact 600.000 de euro ( vezi detalii)! Moldovan solicită plata a 50.000 de euro, bani ce reprezintă prima pentru promovare, sumă la care se adaugă şi restanţe salariale de 70.000 de lei, în timp ce Rada are de încasat aproximativ 100.000 de euro. Abrudan are de primit 28.000 de euro, îar în cazul lui Voicu restanţele se ridică la 30.000 de euro. Bani pe care actuala conducere nu-i poate plăti în clipa de faţă. Astfel că depunctarea în sezonul viitor pare inevitabilă.

Nu vor să audă de împăcare

Mai există, însă, o şansă. Oficialii Rapidului ar trebui să-i convingă pe cei şase să amîne plata restanţelor, însă şansele de reuşită sînt egale cu zero. “Nici nu vor să audă de aşa ceva! Se simt jigniţi de faptul că au fost daţi în judecată după ce au muncit gratis în Giuleşti. Mai ales Moldovan şi Voicu. Toţi îşi vor banii”, au punctat sursele FANATIK.RO.

Duru confirmă: “Da, vor fi penalizaţi!”

Viorel Duru, directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, a confirmat faptul că Rapid riscă să fie depunctat dacă nu va plăti datoriile către Moldovan, Rada, Bălan, Păcurar, Voicu şi Abrudan. “Este foarte simplu. Dacă pînă pe 20 mai nu vor face plăţile, Rapid va fi penalizat cu patru puncte pentru sezonul 2015-2016. Dacă nici pînă pe 31 octombrie nu vor face dovada plăţii, clubul va fi penalizat cu încă trei puncte.

Deci, dacă nu achită datoriile, riscă o penalizare de şapte puncte pentru sezonul următor. Dacă vor depăşi şi data de 31 octombrie, vor fi penalizaţi prin acelaşi mod, dar pentru sezonul 2016-2017. Dacă Rapid va retrograda la finalul acestui sezon nu vor fi penalizaţi”, a spus Duru pentru FANATIK.RO.

823.000 de euro este suma datorată de Rapid lui Moldovan, Rada, Voicu, Abrudan, Păcurar şi Bălan

800.000 de euro a plătit Negoiţă pentru a scoate pe Dinamo din insolvenţă

Daniel Pancu, INTERVIU EVENIMENT: “Nu am nici un fel de discuţie cu Pustai! PUNCT!”

STEAUA. EXCLUSIV / Bombă! Gâlcă şi-a găsit echipă! “S-au înţeles”

RAPID. Guiza, despre transferul în Giuleşti: “Am primit OFERTA!”

STEAUA. Războiul cu ARMATA se încheie! El l-a salvat pe Gigi!

RAPID. OUT pentru că juca POKER pe net! „Îi plăteam şi 3.000 euro!”

Tags: