News

RCS-RDS A CUMPĂRAT un cunoscut post de radio

Reţeaua Pro FM îşi va schimba proprietarul. Staţia de radio înfiinţată la începutul anilor 1990 de grupul Pro (condus atunci de Adrian Sârbu) va trece la RCS, compania de comunicaţii care...
22.12.2014 | 16:55
RCSRDS A CUMPARAT un cunoscut post de radio
ADVERTISEMENT

Reţeaua Pro FM îşi va schimba proprietarul. Staţia de radio înfiinţată la începutul anilor 1990 de grupul Pro (condus atunci de Adrian Sârbu) va trece la RCS, compania de comunicaţii care deţine şi postul de ştiri Digi 24.

Achiziţia urmează să treacă zilele următoare prin formalităţile cerute în astfel de cazuri de Consiliul Naţional al Audiovizualului, înainte de a fi finalizată.

ADVERTISEMENT

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, angajaţii Pro FM au fost anunţaţi astăzi că Central European Media Enterprises şi grupul RCS&RDS au ajuns la o înţelegere şi că, după aprobarea CNA, grupul care deţine Digi 24 va fi proprietar al Pro FM .

La anunţul făcut redacţiei Pro FM au participat şi reprezentanţi ai RCS. Alexandru Oprea (preşedintele grupului RCS), Ioan Bendei (administratorul RCS) şi Cosmin Prelipceanu, redactor şef Digi 24, au venit la redacţia Pro FM când a fost făcut anunţul legat de înţelegerea CME-Pro FM.

ADVERTISEMENT

Discuţiile pentru reţeaua Pro FM au început în primăvară, cu mai mulţi ofertanţi, însă Digi 24 avea cele mai multe şanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.

ADVERTISEMENT

Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

În discuţiile finale au rămas Digi 24/RCS şi compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaşte nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi! 

ADVERTISEMENT
Tags: