Life

Lovitură totală pentru Netflix! Doi giganți se unesc și eclipsează platforma de streaming. Concurența va fi acerbă

Lovitură pentru Netflix. Celebra platformă de streaming va avea o concurență și mai mare în viitorul apropiat după ce doi giganți din domeniu au decis să fuzioneze.
21.12.2023 | 13:34
Lovitura totala pentru Netflix Doi giganti se unesc si eclipseaza platforma de streaming Concurenta va fi acerba
Fuzionarea unor companii gigant din SUA va pune presiune pe Netflix / Foto: captura Netflix
ADVERTISEMENT

Pericol pentru Netflix! Warner Bros. Discovery şi Paramount Global ar fi în mijlocul unor discuţii pentru o potenţială fuziune a celor două companii media, anunță Variety.

Concurență serioasă pentru Netflix

Conform news.ro, fuziunea celor doi giganți din televiziune, film, sport şi streaming este în stadiul discuțiilor. Și, chiar dacă directorii celor două companii nu au confirmat ce se petrece în spatele ușilor închise, fuziunea este extrem de probabilă.

ADVERTISEMENT

Dar, până la fiuziunea care, astfel, ar mări presiunea pe Netflix, cele două companii trebuie să se înțeleagă asupra termenilor. Iar pentru asta au aplat la bacheri și la avocați. Conform datelor furnizate de sursa citată, în cel de-al treilea trimestru al anului, Paramount Global a raportat o datorie de 15,6 miliarde de dolari.

Warner Bros. Discovery are, la același capitol, peste 43 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, cea de-a doua companie capitalizează peste 28 de miliarde de dolari, aproape dublu față de Paramount Global – cu 10,3 miliarde de dolari. Puse la comun toate activele s-ar crea o presiune pe Netflix, dar și Disney+ sau Hulu.

ADVERTISEMENT

În cazul unei fuziuni, cele două companii ar aduce în noul conglomerat o serie de filme și francize cinematografice de mare valoare. Printre acestea putem aminti seriile Terminator, Transformers, Misiune Imposibilă, Star Trek sau Top Gun. De asemenea, ar fi aduse ”sub aceeași umbrelă” și filmele din DC Extended Universe, “Harry Potter” şi “Stăpânul Inelelor”.

Ce înseamnă fuziunea giganților

O fuziune între Warner Bros. Discovery şi Paramount Global ar reuni și operaţiunile de televiziune ale celor două companii. Iar asta ar însemna că o mulțime de posturi din linia Warner Bros. Discovery ar fi puse în discuție. Printre acestea amintim CNN, HBO, TNT, TBS, Discovery Channel, Cartoon Network, Food Network, HGTV, TLC şi altele.

ADVERTISEMENT

Reţelele deținute de Paramount includ CBS, Comedy Central, MTV, Nickelodeon şi BET. Mai mult, de curând, magnatul media Byron Allen ar fi contactat conducerea Paramount pentru a extinde o ofertă de 3,5 miliarde de dolari de a cumpăra BET Media Group. Iar asta ar aduce în portofoliu BET, VH1 şi serviciul de streaming BET+.

Warner Bros. Discovery este o companie relativ nouă. Ea a fost formată prin achiziţionarea de către Discovery Inc. a WarnerMedia de la AT&T. Tre buie amintit că tranzacţia s-a încheiat în aprilie 2022. Paramount Global este rezultatul fuziunii dintre CBS şi Viacom, eveniment care a avut loc în decembrie 2019.

ADVERTISEMENT

Odată fuzionate – în cazul în care se a întâmpla asta – cele două companii vor deveni una gigantică. Iar asta înseamnă doar că, astfel, vor fi eficientizate anumite serivcii, principala țintă fiind, la ora actuală, cele de streming, acolo unde Netflix și Disney+ domină în acest moment.

ADVERTISEMENT
Tags: