News

Lovitură uriașă pentru șoferi. Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore

În numai 24 de ore mii de șoferi au fost nevoiți să dea socoteală în fața oamenilor legii. Intervenție în forță a polițiștilor în acest weekend
21.04.2024 | 17:26
Lovitura uriasa pentru soferi Ce sa intamplat in ultimele 24 de ore
Acțiune amplă a autorităților pentru combaterea infracționalității rutiere. Peste 1.000 de permise au fost reținute. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șoferii au avut de furcă în acest sfârșit de săptămână. În doar 24 de ore polițiștii din toată țara au intervenit în peste 2.700 de situații semnalate de către cetățeni și au confiscat mai mult de 1.000 de permise de conducere.

Acțiune amplă a Poliției Române

Polițiștii au desfășurat operațiuni la nivel național, concentrându-se pe prevenirea activităților care se abat de la lege prin organizarea a 488 de misiuni și  2.308 au fost raportate de către cetățeni prin intermediul serviciului de urgență 112, a transmis Poliția Română.

ADVERTISEMENT

În urma acțiunii polițiștii rutieri au depistat 134 de încălcări ale regulilor de circulație. În acest context, au reținut 1.112 permise de conducere, dintre care 691 pentru depășirea limitelor de viteză, 75 pentru conducerea sub influența alcoolului și 15 pentru conducerea sub influența substanțelor stupefiante. De asemenea, au fost suspendate 383 de certificate de înmatriculare auto.

Această acțiune este denumită și BLOCADA, dispusă de conducerile Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea și combaterea riscurilor și menținerea ordinii și siguranței publice, forțele de intervenție au fost consolidate.

ADVERTISEMENT

Peste 4.000 de polițiști și jandarmi au acționat pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea violenței, combaterea traficului și consumului de droguri, precum și îmbunătățirea siguranței rutiere. Au fost efectuate 399 de controale, verificându-se 7.854 de vehicule și legitimându-se 11.686 de persoane.

Polițiștii au prins și persoane urmărite internațional

De asemenea, au fost identificate 15 persoane urmărite la nivel național sau internațional. Pentru aceștia s-au luat toate măsurile legale, iar în cazurile aflate în atenția autorităților s-au aplicat 25 de măsuri preventive. În plus, polițiștii au aplicat 13.650 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 5,8 milione de lei, pentru alte abateri constatate.

ADVERTISEMENT

Operațiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.962 de teste cu alcooltest și 153 cu aparate specializate, pentru depistarea șoferilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunea BLOCADA a dus la descoperirea a 47 de încălcări ale regulilor de circulație, inclusiv 15 cazuri de conducere sub influența alcoolului și 12 cazuri de conducere sub influența drogurilor.

ADVERTISEMENT

S-au mai confiscat și 446 de permise de conducere, dintre care 22 pentru conducere sub influența alcoolului și 268 pentru depășirea limitelor de viteză. În plus, au fost retrase 183 de certificate de înmatriculare auto.

 

 

ADVERTISEMENT