News

Un șofer prins băut a fost încătușat de poliție. Acesta a înjurat și a lovit jurnaliștii

Operațiune de amploare a poliției în trafic. Șofer băut, prins cu o alcoolemie uriașă, a înjurat jurnaliștii și a fost încătușat
10.03.2024 | 10:54
Un sofer prins baut a fost incatusat de politie Acesta a injurat si a lovit jurnalistii
Șofer băut, agresiv cu jurnaliștii în timpul unei acțiuni a poliției din Capitală. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o operațiune a poliției în trafic, a izbucnit un scandal în care un șofer, depistat că se afla la volan sub influența alcoolului, a devenit violent, adresând injurii și agresând jurnaliștii care încercau să vorbească cu bărbatul în timp ce era escortat către mașina poliției.

Șofer beat, agresiv cu jurnaliștii la acțiunea poliției

Individul, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat cu o alcoolemie de peste 1 la mie, iar comportamentul său a escaladat de la agresiuni verbale la cele fizice.

ADVERTISEMENT

El a fost imediat încătușat și dus la Institutul Național de Medicină Legală pentru a i se recolta probe biologice. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea, a confirmat că a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului în acest caz.

„Conducătorul auto a fost condus la sediul INML pentru probe biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului”, a declarat Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră.

ADVERTISEMENT

Controale în cascadă ale poliției în trafic

În urma acțiunii polițiștilor desfășurată la nivel național, s-au descoperit numeroase nereguli, inclusiv șoferi sub influența alcoolului și drogurilor.

„Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În noaptea de 09/10 martie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competență în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT

 În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 40.000 de lei și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier”.

În orașul Drobeta-Turnu Severin, un șofer a fost depistat pozitiv la cocaină, fără să aibă o explicație pentru situația sa. În județul Ilfov, s-au constatat zeci de nereguli în timpul unei razii nocturne, rezultând amenzi în valoare totală de aproape 50.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 147 de sancțiuni contravenționale și au constatat șase infracțiuni, inclusiv conducerea sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive, precum și conducerea fără permis.

Au fost reținute șapte permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare. Astfel de acțiuni vor avea loc periodic în vederea prevenirii accidentelor și impunerii respectării normelor de circulație, anunță polițiștii Brigăzii Rutiere.

ADVERTISEMENT
Tags: