Sport

LPF vine cu o nouă propunere după scandalul cu privire la regula U21: „Trebuie să discutăm cu Federația”

Liga Profesionistă de Fotbal are o propunere după scandalul cu privire la regula U21, și anume să fie făcut un campionat al tinerilor.
29.06.2023 | 10:42
LPF vine cu o noua propunere dupa scandalul cu privire la regula U21 Trebuie sa discutam cu Federatia
Propunerea LPF după scandalul cu privire la regula U21. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, consideră că FRF nu va schimba regula U21, însă crede că o îmbunătățire a acesteia poate fi benefică pe un termen îndepărtat.

Propunerea LPF după scandalul cu privire la regula U21

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a venit cu o propunere după scandalul cu privire la regula U21: „E o chestiune mai tehnică, dar nu a existat suport regulamentar. Principalul impediment ține de lipsa suportului regulamentar.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Unirii Europene a Cluburilor au venit în România și le-au invitat pe cluburile din România să ia parte la așa ceva. Urmează să se discute la UEFA cum să fie împărțiți banii în 2024-2026”.

„În măsura în care această organizație va atrage mai multe cluburi care nu sunt în elită, va putea forța UEFA să ofere mai mulți bani cluburilor mai mici și cred că este de interes și pentru cluburile din România.

ADVERTISEMENT

Am văzut declarația președintelui FRF, acea regulă nu va putea fi eliminată. Poate pe termen mediu și lung vom avea un campionat de tineret și vom putea ajuta mai mult tinerii fotbaliști, dar asta trebuie să discutăm cu Federația”, a mai spus Justin Ștefan, la TV DigiSport.

„Varianta ar fi crearea unui campionat de tineret!”

„Suntem conștienți că sunt cluburi care pot fi avantajate de regula U21 și să trimită fotbaliști mai buni decât alte echipe de fotbal. Trebuie discutat cu Federația, dar îmi vine greu să cred că vom asista în perioada următoare la schimbarea regulii, ținând cont că e o regulă fundamentală a lor.

ADVERTISEMENT

Cred că ar trebui să ne uităm la rezultatele produse de această regulă, nu neapărat de rezultatele echipelor naționale, ci felul în care jucătorii tineri au evoluat față de atunci când nu exista regulă.

Eu consider că putem modifica regula atunci când propunem ceva, iar o variantă ar fi crearea unui campionat de tineri fotbaliști”, a continuat Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

„Când facem referiri la nivelul campionatului, cu toții ne dorim ca lucrurile să meargă în sensul bun. Eu cred că această schimbare de mentalitate poate fi făcută doar pe termen lung. Eu cred că totul contează și pornește de la nivelul antrenorilor de la copii și juniori.

Dacă ne uităm în afară vedem echipe, cu jucători puternici, cu mentalitate de învingători și care s-au antrenat într-o echipă. Mai departe, la nivel personal, trebuie să creștem calitatea antrenorilor de la copii și juniori.

A existat o prelungire a contractului de drepturi de televizare cu EAD, iar suma a crescut cu două milioane de euro. Un milion de euro va fi oferit drept bonus echipelor care indeplinesc anumite praguri, numărul de spectatori, audiențe și așa mai departe.

Dacă vor fi 6 echipe care îndeplinesc aceste condiții, atunci suma va fi împărțită în mod egal. Urmează ca aceste chestiuni să fie aprobate și definitivate în Comitetul Executiv

Domnul Becali are dreptul la o opinie, a procedat ca atare, în calitate de secretar al Ligii, m-am decis să nu comentez, să nu intru în polemică cu cluburile care fac parte din competiție. Sunt instituții care își pot spune opinia.

Vrem să avem grijă și de dreptul la liberă exprimare, indiferent dacă e mai dură, consider că oamenii trebuie să aibă dreptul la liberă exprimare. Domnul Iftime a mai făcut declarații, dar am exact același punct de vedere ca în cazul domnului Becali”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT