News

Luare de mită și trafic de influență la Aeroportul Otopeni. DNA a chemat mai multe persoane la audieri

Luare de mită și trafic de influență la Aeroportul Otopeni, unde procurorii DNA bănuiesc mai multe persoane din conducerea aeroportului.
28.03.2023 | 14:51
Luare de mita si trafic de influenta la Aeroportul Otopeni DNA a chemat mai multe persoane la audieri
Luare de mită și trafic de influență. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Luare de mită și trafic de influență la Aeroportul Otopeni, într-un caz care a intrat în atenția procurorilor DNA. Mai multe persoane din conducerea și administrația aeroportului ar fi vizate de această anchetă, alături de mai mulți intermediari.

Luare de mită și trafic

De la luare de mită și trafic de influență, procurorii DNA anchetează acest caz și au luat la verificat toate activitățile comerciale de la Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni. Mai multe persoane din conducerea administrativă a aeroportului ar fi bănuite că au luat mită de la diverși intermediari.

ADVERTISEMENT

Potrivit TVR, există mai multe suspiciuni că diverse firme au obținut contracte în zona de catering și mâncare a aeroportului, precum și în zona magazinelor duty-free, după ce au dat mită mai multor persoane din conducerea administrativă a aeroportului.

Anchetatorii au ridicat astăzi mai multe documente de la Aeroportul ”Henri Coandă” din București, după care au făcut o serie de percheziții la firmele care au avut contracte încheiate cu administrația aeroportului. Mai multe firme din conducerea acestor firme au ajuns la sediul la DNA, pentru audieri.

ADVERTISEMENT

CNAB a transmis că procurorii DNA nu au solicitat date sau documente de la nivelul Companiei, astfel că rămâne de văzut poziția oficială a DNA. ”Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a luat act din informațiile prezentate public despre desfășurarea unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție în legătură cu activitatea unor operatori privați care își desfășoară activitatea comercială pe Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Până în prezent, procurorii DNA nu au notificat conducerea Aeroportului și nu au solicitat date sau documente de la nivelul Companiei. Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București vor acorda autorităților judiciare tot sprijinul necesar, în baza eventualelor solicitări primite”, au completat reprezentații CNAB.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 2 zile, Aeroportul Otopeni era în centrul atenției după ce un avion ateriza de urgență după ce căpitanul aeronavei a leșinat în timpul zborului. Avionul decolase de la Timișoara și se îndrepta spre Egipt, însă a avut nevoie de o oprire forțată pe Otopeni în această situație de urgență.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje SMURD. Potrivit surselor prezente la fața locului, pilotul are 30 de ani. Compania TAROM a transmis că siguranța echipajului și a pasagerilor nu a fost pusă nicio secundă în pericol.

ADVERTISEMENT

”Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă , conform procedurilor standard în astfel de situații.

Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală. Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada – destinația finală, estimăm ora locală 18:00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv”, a transmis TAROM.

ADVERTISEMENT
Tags: