News

Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Un avion cu trei pasageri la bord a avut probleme tehnice

Un avion cu trei pasageri la bord a solicitat sâmbătă să aterizeze de urgență pe Otopeni ca urmare a unor probleme tehnice
14.01.2023 | 22:00
Aterizare de urgenta pe Aeroportul Otopeni Un avion cu trei pasageri la bord a avut probleme tehnice
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aeronava a aterizat în siguranță în jurul orei 20.00, însă conducerea aeroportului pregătise un dispozitiv de autospeciale de pompieri și ambulanțe.

Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni

O aeronavă cu trei pasageri și doi membri ai echipajului a aterizat de urgență sâmbătă pe Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

Cum echipajul a transmis că aeronava se confruntă cu probleme tehnice, potrivit procedurilor în astfel de situații, a fost format un dispozitiv din autospeciale de pompieri și ambulanțe.

”În seara zilei de azi, 14 ianuarie, comandantul aeronavei Pilatus PC 12, care avea la bord un doi membri ai echipajului şi 3 pasageri, a solicitat efectuarea unei aterizări de urgenţă pe aeroportul Henri Coandă, ca urmare a apariţiei unor probleme tehnice”, a transmis sâmbătă seara Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Aeronava Pilatus PC 12 a aterizat în siguranță la ora 19.48, pe pista 08R a aeroportului, iar dispozitivul de siguranță a fost retras, au mai precizat autoritățile.

Potrivit comunicatului Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, activitatea pe aeroport nu a fost afectată şi nu s-au înregistrat întârzieri ale curselor aeriene.

ADVERTISEMENT

Aterizări de urgență pe Aeroportul Otopeni

În luna septembrie un avion ce zbura pe ruta Katowice (Polonia) – Antalya (Turcia) a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni după ce un pasager a suferit un infarct în timpul zborului. Serviciul de Asistenţă Medicală al Aeroportului Internaţional Henri Coandă a reușit să intervină cu succes și să salveze viața pasagerului în vârstă de 66 de ani.

În acest caz, echipa medicală a aeroportului a reușit să stabilizeze pasagerul cu afecțiuni cardiace la aproximativ 30 de minute de la aterizarea aeronavei.

ADVERTISEMENT

Cu o lună mai devreme, în data de 9 august, un avion aparținând companiei Turkish Airlines, care zbura pe ruta Miami – Istanbul cu 234 de pasageri la bord a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni după ce unuia dintre pasageri i s-a făcut rău.

În acest caz în ciuda intervenției echipei medicale a aeroportului dar și a unui echipaj SMURD pasagerul nu a putut fi resuscitat, fiind declarat decesul.

În data de 19 octombrie o aeronavă a companiei Lufthansa care zbura de la New Delhi la Frankfurt a aterizat de urgenţă pe Aeroportul „Henri Coandă”, după ce un pasager de 36 de ani a suferit un atac de cord. Bărbatul a fost stabilizat de către echipajul medical al aeroportului, fiind preluat apoi de către un echipaj SMURD și transportat la un spital din Capitală.

ADVERTISEMENT