Sport

Lucian Bute, mesaj emoționant după ce Rudel Obreja a murit: ”A fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist!”

Lucian Bute, fostul campion mondial de box în versiunea IBF, a ținut să transmită un mesaj emoționant la auzul veștii că Rudel Obreja a încetat din viață.
12.03.2023 | 20:32
Lucian Bute mesaj emotionant dupa ce Rudel Obreja a murit A fost langa mine in boxul amator si cel profesionist
Lucian Bute a avut o reacţie emoţionantă, după ce Rudel Obreja a murit la vârsta de 57 de ani. Foto: facebook Lucian Bute
ADVERTISEMENT

La numai 57 de ani, Rudel Obreja s-a stins din viață. Fostul președinte al Federației Române de Box suferea de cancer, boală despre care a aflat după ce fusese condamnat în dosarul Gala Bute. În octombrie, Tribunalul Ilfov a decis că poate fi întreruptă executarea pedepsei pentru ca Obreja să se trateze corespunzător.

Lucian Bute, întâia reacție după anunțul decesului lui Rudel Obreja

Născut pe 6 august 1965 la Galaţi, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1989 şi cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câştigător al Centurii de Aur şi al titlului naţional.

ADVERTISEMENT

A deținut, de asemenea, funcția de președinte al Federației Române de Box, între 2004 și 2012. În 2007 a fost ales vicepreședinte al AIBA, iar în 2008 a fost numit Chief Technical Officer pentru boxul amator la Jocurile Olimpice de la Beijing.

În finalul perioadei în care a condus forul național a fost implicat în organizarea meciului în care Lucian Bute și-a pus în joc centura IBF la categoria super-mijlocie în fața francezului Jean-Paul Mendy.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a avut drept sponsor principal Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea. Și avea să devină subiectul Dosarului Gala Bute, urmare a neregulilor consemnate de procurorii DNA în organizarea acestuia.

Între cei condamnați s-a aflat și Rudel Obreja, care a primit o pedeapsă de 5 ani cu executare. La scurt timp după aflarea sentinței, fostul sportiv și președinte de federație a descoperit că suferă de cancer pancreatic.

ADVERTISEMENT

Iar starea sa s-a înrăutățit constant. A slăbit 20 de kilograme între aprilie și august 2022, pentru că organismul nu mai avea capacitatea de a asimila substanțele nutritive din alimente. Și, în octombrie, Tribunalul Ilfov a decis că poate fi întreruptă executarea pedepsei pentru a beneficia de tratament.

Din păcate, acesta nu a avut finalitate. Și fostul președinte FR Box s-a stins din viață. Veste la auzul căreia Lucian Bute a ținut să transmită un mesaj emoționant.

ADVERTISEMENT

”Cu durere în suflet am aflat că Rudel Obreja a trecut în neființă. Rudel a fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, Rudel Obreja! Sincere condoleanțe familiei”, a scris Lucian Bute pe contul de Facebook.

 

ADVERTISEMENT