News

Lucrări programate de Termoenergetica. Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă

Termoenergetica: Mii de bucureșteni din sute de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă, în perioada 21-31 iulie, din cauza lucrărilor planificate.
22.07.2023 | 14:42
Lucrari programate de Termoenergetica Sute de blocuri din Bucuresti raman fara apa calda
Întrerupere planificată a apei calde în București. Foto: Colaj Fanatik/ Capturi YouTube.
ADVERTISEMENT

Mii de locuitori din București se vor confrunta cu o întrerupere planificată a furnizării apei calde în săptămâna următoare, conform anunțului făcut de reprezentanții Termoenergetica.

Termoenergetica, anunț important

În jur de 20 de blocuri din zona Calea Griviței vor fi afectate în intervalul 25-28 iulie, în timp ce aproximativ 95 de blocuri din zona Străzii Zizin vor rămâne fără apă caldă între 24-28 iulie. Totodată, în zona Strada Străduinței – Aleea Ciceu, în jur de 90 de blocuri vor avea întreruperea alimentării cu apă caldă în intervalul 24-31 iulie.

ADVERTISEMENT

În plus, aproximativ 40 de blocuri din zona Strada Locotenent Colonel Constantin Marinescu vor rămâne fără apă caldă între 21-28 iulie, iar alte 65 de blocuri situate în zona Bulevardul 1 Mai vor avea furnizarea de apă caldă întreruptă între 23-26 iulie.

Termoenergetica asigură că aceste măsuri sunt necesare pentru a îmbunătăți sistemul pe termen mediu și lung, deoarece implică înlocuirea ţevilor de apă caldă, având ca scop eliminarea unor posibile momente neplăcute în viitor.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că această întrerupere planificată se adaugă la situația deja existentă în teren, deoarece, conform site-ului Termoenergetica, multe blocuri, în special din Sectorul 4, se confruntă deja cu probleme semnificative în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă.

Ce să faci dacă ai rămas fără apă caldă în mijlocul verii

Lipsa apei calde poate fi o provocare neplăcută în viața de zi cu zi. Fie că este vorba despre o defecțiune a instalației de apă caldă, o avarie în rețeaua de alimentare cu apă sau alte circumstanțe neprevăzute, este important să știm cum să ne descurcăm în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Primul pas în rezolvarea problemei lipsei apei calde este să identifici cauza exactă a acesteia. Verifică instalația internă de apă caldă, începând cu încălzitorul de apă sau boilerul. Asigură-te că nu s-a declanșat vreo siguranță sau că nu sunt defecțiuni vizibile la nivelul echipamentului. Dacă totul pare în regulă, contactează furnizorul de apă pentru a verifica dacă există vreo avarie în rețea care afectează alimentarea cu apă caldă în zona ta.

Înainte de a recurge la alte alternative, poți folosi apa caldă reziduală din boiler sau țevile de apă caldă. De exemplu, în loc să pornești robinetul direct pe cald, lasă-l să curgă într-un recipient până când apa se încălzește puțin. Poți folosi această apă caldă reziduală pentru a face treburi simple, cum ar fi spălarea mâinilor sau a feței.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu ai apă caldă și trebuie să faci o baie rapidă sau să speli vasele, poți folosi aragazul pentru a încălzi o cantitate de apă. Pune apă într-un recipient potrivit și pune-l pe aragaz, încălzindu-l la o temperatură confortabilă. Această metodă necesită puțin mai mult timp și atenție, dar poate fi o soluție de moment până când se remediază problema cu instalația de apă caldă.

În unele comunități, sălile de sport, piscinele sau centrele de fitness pot oferi acces gratuit sau contra cost la facilitățile de dușuri. Dacă lipsa apei calde persistă pentru o perioadă mai lungă, poți să profiți de aceste opțiuni pentru a te spăla confortabil și pentru a-ți menține igiena personală.

ADVERTISEMENT
Tags: