News

Vești proaste pentru bucureșteni. Sute de blocuri, fără apă caldă pe caniculă

Sute de blocuri din cinci sectoare din București rămân fără apă caldă. Cât vor dura lucrările în rețeaua Termoenergetica
16.07.2023 | 17:13
Vesti proaste pentru bucuresteni Sute de blocuri fara apa calda pe canicula
Lucrările Termoenergetica lasă sute de blocuri fără apă caldă Sursa foto: cmteb.ro
ADVERTISEMENT

Circa 500 de blocuri din toate sectoarele Capitalei, cu excepția Sectorului 3, se vor confrunta cu întreruperi ale furnizării de apă caldă în următoarea perioadă din cauza unor lucrări de reparații.

Sute de blocuri, fără apă caldă pe caniculă

Imobilele afectate  se află în sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6. Termoenergetica București a anunțat că întreruperea distribuirii de apă caldă, care va începe luni, se datorează unor lucrări de înlocuire și reparații la conductele rețelei primare. Vor fi efectuate mai multe intervenții la rețea.

ADVERTISEMENT

Sectorul 6

De exemplu pe conducta Magistralei I – CET Cet Energo – Dn 400 mm şi Magistrala II Vest Dn 800 mm, în zona intersecției Bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor și a străzilor Ametistului, Mărgelelor şi Apusului din Sectorul 6.

Aici echipele companiei Termoenergetica vor executa lucrări de înlocuire a conductei cu diametrul de 800 mm, a două vane cu diametrul de 400 mm şi altor şase metri de conductă Dn 400 mm.

ADVERTISEMENT

Luni vor începe și lucrările de înlocuire a conductelor în cadrul Lotului 5, Obiectivul 25 din proiectul POIM cu finanțare europeană. Se vor executa lucrările necesare montării unui provizorat care să asigure furnizarea apei calde pe toată durata executării lucrărilor în acest proiect.

Compania mai anunță că vor fi executate şi lucrările necesare montării unui alt provizorat de aproximativ 300 m de conductă (Dn 150 mm), pentru realizarea reparaţiilor la conductele Dn 400 mm din zona străzii Apusului, fără a fi sistată furnizarea apei calde pentru clienţi, pe toată durata lucrărilor de primă urgenţă desfăşurate de o firmă terţă.

ADVERTISEMENT

Pentru realizarea provizoratului, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada 17-21 iulie, ora 23.00, pentru aproximativ 200 de blocuri.

Sectorul 4

În Sectorul 4 vor fi efectuate lucrări de înlocuire a reţelei pe conducta Dn 600 mm, în zona Aleilor Râul Sadului şi Ciceu, strada Aliorului şi Aleea Niculiţel. Se vor înlocui aproximativ 60 de metri de conductă cu același diametru. Din această cauză, între 17 şi 21 iulie, ora 23.00, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, pentru 90 de blocuri din această zonă.

ADVERTISEMENT

Tot în același sector, pe conducta Magistralei Progresul Berceni Dn 800 mm, în zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu şi a Şoselei Olteniţa se vor executa lucrările de punere în funcţiune a tronsonului modernizat prin proiectul Primăriei Municipiului Bucureşti – Obiectivul 5 şi se vor executa operaţiunile de blindare a unei noi porţiuni de reţea, pentru continuarea lucrărilor, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă.

Sectorul 5

Pe conducta Dn 800 mm, în zona Bulevardului Unirii din Sectorul 5 se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ zece metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada cuprinsă între 14 şi 21 iulie, ora 23.00.

Sectorul 1

Vor fi efectuate lucrări de reparaţii la conducta Dn 400 mm, în zona Gării de Nord şi a Maternităţii Polizu. Aici vor fi înlocuiți aproximativ 15 metri de conductă. Pentru aproximativ 30 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 18 şi 20 iulie, ora 23.00.

Sectorul 2

Continuă lucrările de înlocuire a conductei Dn 200 mm, în zona străzii Slt. Gheorghe Stănescu, unde vor fi schimbați 60 de metri de țeavă şi va fi realizată subtraversarea Şoselei Pantelimon. De aceea, până în 28 iulie, ora 23.00, furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 10 blocuri din această zonă va rămâne sistată.

ADVERTISEMENT
Tags: